05 Април 2020неделя21:09 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

"По пътя" с Владимир Пенев

/ брой: 42

автор:Дума

visibility 1385

    Галерия "Ракурси" представя за втори път  творби на Владимир Пенев. Художникът показва своите последни живописни работи до 2 март в арт салона на ул. "Хан Крум" 4а.
"Художникът не е човек, който може да рисува, а който не може да не рисува", казва Владимир Пенев. Направил така своя избор, той вече е поел по своя път. Това е път на надеждите и очакванията, на съмненията и разочарованията. Път не като географско понятие, а като пътека, нишка на живота, която невинаги извежда на големи и слънчеви магистрали. Път, вярност към принципи, в които си повярвал - "Моето движение по пътя. Моят път".
Владимир Пенев е роден през 1956 г. в Димитровград. Завършил е Националната художествена академия, специалност живопис при проф. Светлин Русев. Член е на СБХ от 1981 г. Участва в почти всички общи художествени изложби у нас, както и в редица представителни прояви на българското изкуство в чужбина - Москва, Виена, Токио, Амстердам и др. Изявявал се е в международни пленери и симпозиуми. Самостоятелни изложби има в Германия, Великобритания, Лихтенщайн, Португалия, Испания, Италия, Холандия, Швейцария, Австрия.   
Произведения на Владимир Пенев притежават НХГ, СГХГ, почти всички художествени галерии в страната, както и частни колекции в чужбина. Работи в различни живописни жанрове - фигурална композиция, портрет, голо тяло, натюрморт, пейзаж. Автор е на няколко стенописа.
   
 

Кратки новини

автор:Дума

visibility 5

/ брой: 65

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 65

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 42

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ