25 Май 2020понеделник07:56 ч.

По-малко лекарства и... хора

/ брой: 205

автор:Аида Паникян

visibility 1120

Държавата търси начини да узакони сатанинските си действия. За да спести пари, пренаписва нормативни документи така, че хем да ощетява хората, хем те да нямат право да търсят правата си. Колко удобно, нали?
Сигурно е много цинично, но прозира една-единствена цел - колкото по-малко хора в държавата, толкова по-малко харчове - няма животоподдържащи лекарства, няма болници, умират повече хора, а живите плащат здравни осигуровки, плащат осигуровки за временна нетрудоспособност и за пенсия, доплащат за лечение и лекарства, работят, докато са живи, и не достигат до пенсия (стр. 4). Така се пестят пари и от лечение, и от пенсии. А държавата забогатява ли, забогатява. От спестени харчове и от глоби и такси, но не и от работеща икономика, не и от работещи и доволни от труда си хора... Така долу-горе са изглеждали нещата във всяка една държава във времето на началното натрупване на капитала. Поне в учебниците по история пишеше така. Но в ХХI в. постигнати социални права не се отнемат. Е, там, където държавата върши работата си. Всъщност нашата държава абдикира от всичко, което е държавна работа, и се крие (вече повече от 20 години) зад "пазарната икономика" и "пазарните отношения". Така по-лесно се измиват ръце. И по-лесно се трупа личен капиталец. А и... колкото по-малко народ, толкова по-малко проблеми за управниците.

Като светлина ще потъна...

автор:Елена Алекова

visibility 485

/ брой: 96

Не погубвайте българския език!

автор:Любомир Калев

visibility 901

/ брой: 96

Датата

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ