20 Октомври 2019неделя14:15 ч.

По-малко лекарства и... хора

/ брой: 205

автор:Аида Паникян

visibility 1034

Държавата търси начини да узакони сатанинските си действия. За да спести пари, пренаписва нормативни документи така, че хем да ощетява хората, хем те да нямат право да търсят правата си. Колко удобно, нали?
Сигурно е много цинично, но прозира една-единствена цел - колкото по-малко хора в държавата, толкова по-малко харчове - няма животоподдържащи лекарства, няма болници, умират повече хора, а живите плащат здравни осигуровки, плащат осигуровки за временна нетрудоспособност и за пенсия, доплащат за лечение и лекарства, работят, докато са живи, и не достигат до пенсия (стр. 4). Така се пестят пари и от лечение, и от пенсии. А държавата забогатява ли, забогатява. От спестени харчове и от глоби и такси, но не и от работеща икономика, не и от работещи и доволни от труда си хора... Така долу-горе са изглеждали нещата във всяка една държава във времето на началното натрупване на капитала. Поне в учебниците по история пишеше така. Но в ХХI в. постигнати социални права не се отнемат. Е, там, където държавата върши работата си. Всъщност нашата държава абдикира от всичко, което е държавна работа, и се крие (вече повече от 20 години) зад "пазарната икономика" и "пазарните отношения". Така по-лесно се измиват ръце. И по-лесно се трупа личен капиталец. А и... колкото по-малко народ, толкова по-малко проблеми за управниците.

ЕК иска да върнем 11 милиона лева за обхода на Габрово

автор:Дума

visibility 1825

Масови жалби от лошо качество на водата

автор:Дума

visibility 580

/ брой: 200

Може да загубим пари за магистрала "Струма"

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 200

Протести в Германия

автор:Дума

visibility 229

Британският парламент отново отложи Брекзит

автор:Дума

visibility 207

Ивелин Николов: Габрово има шанс да поеме по нов път

автор:Ина Михайлова

visibility 2469

/ брой: 200

Датата

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ