04 Април 2020събота15:33 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

По гръб не падат

/ брой: 55

автор:Мая Йовановска

visibility 468

Цирковете и постоянните противоречиви изказвания, на които се наслушахме от основните играчи в правителството - премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, във връзка с предстоящото влизане на страната ни в т.нар. чакалня за еврозоната, край нямат. Те буквално могат да ошашавят всеки, който се интересува от действията и решенията на кабинета по въпроса. Но дори и на врабчетата в държавата стана ясно, че скоро няма да сме готови да приемем еврото.

След като от ГЕРБ забъркаха пиперливата каша с курса лев/евро във връзка с влизането в прословутата чакалня, Баце рязко даде на заден и поиска пълен консенсус по темата, иначе - никаква еврозона. Все още помним поредицата от отложени крайни срокове. Но от неговата уста али-бали за консенсус могат да означават само едно - още някой да бъде завлечен и омазан при евентуален скандал заради несвършеното от властта.

Противоречията продължиха и преди дни, когато Горанов изигра сложна вербална акробатика, за да не отговори честно на въпроса как ще се отрази на сроковете за нашето влизане в чакалнята кризата с коронавируса. Рязко лансираният от Борисов консенсус се изпари. Та, видите ли, COVID-19, който влачи рецесия, където мине, а вече се говори и за нова икономическа криза,  нямало да сложи прът по нашия път към еврозоната. Икономиката ни и без този вирус криеше рискове при влизане в нея да се проявят негативи. Като например увеличаване на цените. За там са ни необходими реформи в почти всички икономически отрасли, каквито властта не направи. Горанов обаче по гръб не пада и дори под натиска на новата глобална икономическа рецесия продължава да твърди, че даже сроковете (вероятно неговите) за чакалнята няма да пострадат.

Дано тези, дето решават, да не са склонни по милост или от политически съображения да ни вземат в еврозоната.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 457

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 888

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 668

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 408

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 294

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ