28 Ноември 2021неделя14:33 ч.

По 40 лв. надбавки за хората с пенсии под 314 лв.

/ брой: 43

автор:Мария Нинова

visibility 1236

По 40 лв. великденски добавки ще получат всички пенсионери, чиито пенсии са под 314 лв., съобщи служебният премиер Огнян Герджиков след заседание на Министерския съвет вчера. В тази категория влизат 1 250 000 пенсионери. Общата стойност на отпуснатите пари е 51 млн. лв. "Има традиция за Великден да се дават надбавки за пенсионерите. Ако не бяхме направили това, щяхме да бъдем обвинени, че сме немощно правителство, което не може да направи това за най-бедната прослойка на обществото - пенсионерите", заяви  Герджиков. Той направи отчет на свършеното от правителството за месеца, откакто управлява. По думите му през първите два месеца на годината финансовите резултатите на държавата са много по-добри в сравнение със същия период на 2016 г.  
Министерският съвет одобри и допълнителен трансфер в размер на 224 503 лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване. Със средствата ще се разплатят извършени разходи за престой и ползване на дейности и услуги от правоимащите лица по Закона за ветераните от войните и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите през четвъртото тримесечие на 2016 г. Двата закона регламентират правото на тази категория лица на престой и ползване на дейности и услуги в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, като изрично предвиждат, че необходимите за целта средства са за сметка на централния бюджет.


Ако не бяхме отпуснали пари за добавки, щяхме да бъдем обвинени, че сме немощно правителство, обяви служебният премиер Огнян Герджиков

Снимка БГНЕС

Газът може да поскъпне с повече от 3% през декември

автор:Дума

visibility 1451

/ брой: 228

ЕК не откри макроикономически дисбаланси у нас

автор:Дума

visibility 514

/ брой: 228

Жилищата в София са крайно недостъпни

автор:Дума

visibility 1660

/ брой: 228

Христо Стоичков влиза в търговията с ток

автор:Дума

visibility 646

/ брой: 228

Европа връща ограничения заради Омикрон

автор:Дума

visibility 225

Центърът Гешев

автор:Павлета Давидова

visibility 1508

/ брой: 228

Как животът се превръща в борба и достойнство

автор:Трифон Митев

visibility 1443

/ брой: 228

Учителите да се приравнят към втора категория труд!

visibility 5385

/ брой: 228

Надежда за промяна

автор:Аида Паникян

visibility 943

/ брой: 228

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ