07 Март 2021неделя14:52 ч.

"Плаващи часове" отмерват потока на времето

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 1423

Изложбата "Плаващи часове" на Корейската национална галерия за съвременно изкуство може да се разгледа в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София. Експозицията е посветена на 20-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Република Корея.
Показани са двадесет и пет творби на няколко поколения корейски художници. Публиката има възможност да се запознае с произведения на корифея на съвременното корейско изкуство Нам-Джун Пек и на известни творци като Чон-Пе, Хьон-Ги Пак, Хонг-Джу Ким, Ик-Чунг Канг, Юн-Хи То, Ън-Сон Хан, Чин-Джун Ли и Ми-Гьонг Шин. Посетителите ще се срещнат с различни направления в изкуството като живопис, скулптура, изкуството на инсталацията и други, които напомнят за потока на времето и  разкриват красотата на корейската естетика.
Работите са подчинени на темата за "потока на времето". Независимо от мястото, на което се намират, хората често говорят за времето като "течащо". Всички по света смятат, че времето не спира никъде и не чака никого. В забързания живот на днешното общество обаче хората непрекъснато се надпреварват с него... Авторите в изложбата са създали творби, които са "отговор" на времето. В техните произведения то съществува под формата на река, защото времето тече; вода, защото то се разпростира; луна, защото расте, намалява и отново нараства, и нишка, защото все продължава.

 

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 1567

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ