27 Май 2024понеделник12:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На фокус

Платената социология трябва да спре

Знайни и незнайни анализатори се оляха с лъжи и интриги срещу БСП по време на кампанията

/ брой: 67

автор:Александър Симов

visibility 1085

Александър Симов


Представете си следната ситуация.
Чувствате се неразположен и отивате на лекар. Той ви приема и много компетентно, с тежка ерудиция, с нарцистична експертиза ви диагностицира с "рак в последен стадий". След това един месец отново и отново ви повтаря, че с вас е свършено и е време да сложите житейските си дела в ред, да се сбогувате с роднините и да се помирите със смъртта, защото няма лечение и нещата са абсолютно фатални. А най-накрая се оказва, че диагнозата му е абсолютно погрешна. Вие през цялото време сте имал неприятен грип, но нищо повече от това.
В задача се пита - ще стъпите ли отново при този лекар? Ще му повярвате ли пак за вашето лечение? Или ще направите точно обратното - ще избягате с писъци от него и ще сезирате компетентните власти, за да вземат мерки срещу такава експлозивна некадърност и откровена тъпотия?
Нека сега да пренесем този хипопетичен казус на полето на телевизионната политология и всички лъжи, интриги, манипулации и откровени измами, които бяха изсипани срещу БСП. При това бяха изсипани под формата на "анализ" и то с претенцията за реална обективност и дълбочинно познаване на истинските процеси в българското общество.
Дори и сега след изборите има хора, които се опитват да оспорят твърдението, че срещу БСП се водеше истинска медийна война и социологическа спецоперация за сриване на резултата. Но пред фактите и най-кресливите трябва да замълчат. Заради това нека да направи кратка екскурзия в мъгливия свят на тази пушилка от изстрели, пиратки и откровени глупости, за да видите срещу какво беше изправена автентичната левица на този вот.


15.02.2023

Добромир Живков

Социологът Добромир Живков от "Маркет линкс" още преди да е започнала кампанията вече е убеден:
"БСП е най-застрашена от сериозен спад на изборите - "от отливане на техния електорат към "Възраждане" и може би към ПП".
Това твърдение е смазано под тежестта на фактите. ПП/ДБ губят над 70 хиляди гласа. БСП само 8 хиляди. Не че това е повод за радост, но при социалистическата партия отливът е най-малък, толкова малък, че дава възможност да се направи съвсем обратния извод - сривът е спрял. БСП не само не катастрофира, а показа точно обратното на това, което твърди социолога. Стабилизира се. Прочетете пак горния цитат. Това ли трябва да минава за анализ в България?


18.02.2023

Кольо Колев

Социологът Кольо Колев гръмогласно обявява:
"Възможно е да се стигне до тежък срив, който да попречи на БСП да преминат четирипроцентната бариера".
Любимата дъвка на участниците в медиен тероризъм "възможно е". Тоест човекът си е оставил път за изход, ако резултатите от изборите го ритнат в лицето и му избият зъбите. Но малко по-надолу Колев буквално си признава защо е решил да защитава толкова лъжлива и порочна теза. Ами заради "Левицата!".
"Левицата!" ще вземе от БСП гласове и ще върне част от загубените през последните години минус 700 хиляди избиратели, които вече не припознават БСП като своя партия. Те имат всички шансове да преминат четири процентната бариера и да се утвърдят като партия, около която може да се сформира новата левица".
"Левицата!" взе 2,2 на сто. Дори не се доближават до бариерата за влизане в парламента. Пребледнелите и злобни лица на Манолова/Дончева/Жаблянов ясно демонстрираха политическото им безсилие. Дали и те са станали жертва на собствената си пропаганда нямам никаква представа. Но Кольо Колев гръмогласно се дъни. С подобни прогнози той демонстрира такава некомпетентност, че ако беше лекар щяха да му спрат правомощията да упражнява професията си, нали така?


22.02.2023 година

Страхил Делийски

Политологът Страхил Делийски безапелационно твърди:
"Много вероятно е партията на Нинова да се бори за 4-те процента".
Категорично изявление. Абсолютно невярно. Смазващо некомпетентно. Но овъртолено в "експертиза", за да удари като паве в черепа публиката. По същество това не е анализ, а черен пиар. Целенасочен удар срещу БСП, маскиран като обективност.  


2.03.2023

Татяна Буруджиева

Пред публиката излиза любимата анализаторка на народа Татяна Буруджиева. Пред "България он еър" тя размахва пръст и казва:
"В дъното имаме много сериозна битка за прескачане на бариерата и за неизпадане на БСП".
Това твърдение идва от политолог, който има претенциите, че познава реалната ситуация в страната. Буруджиева, нека да припомним, е била и народен представител от БСП, тоест тя би трябвало да има представа и от структурата и на самата социалистическа партия.
И заради това нейното свръхлъжливо и некомпетентно твърдение не може да бъде отдадено единствено и само на глупост. Това е умишлена манипулация. Това е стратегическа интрига, която трябва да внуши на левите избиратели, че БСП е на прага на смъртта и те трябва да търсят други свои представители. Проблемът е, че Буруджиева казва това като уж обективен анализатор, а по същество действа като политически провокатор. Това е всичко друго, но не и анализ. И резултатите от изборите го доказват. БСП изобщо не се е борила за "неизпадане".


13.03. 2023

Васил Тончев

На сцената се появява "социологът" Васил Тончев.
"БСП този път има реален конкурент в лицето на "Левицата!", които показаха доста силен старт и доста силен интерес от страна на левите избиратели, в хода на кампанията ще стане ясно дали са скачени съдове, или ще има преливане на гласове от едната към другата формация.
Но наистина последните проучвания при предишни избори БСП получаваше винаги завишен резултат. Т.е. има доста хора, които са разочаровани от линията на Нинова и които по принцип са леви, но накрая не отиват и да гласуват. Всъщност новата формация "Левицата!" обира точно тези гласове - разочарованите от това ръководство на БСП".
Пак ще повторим - "Левицата!" взе 2,2 на сто, а в деня след изборите, изправени пред фактите, дори представителите на тази екзотична коалиция твърдяха, че не са късали никакви гласове от БСП. Тоест всичко, което Тончев е говорил е било пълна лъжа и целенасочена манипулация. Резултатите ясно го показват. Още един социолог оттече в канализацията.


24.03.2023

Доц.Милен Любенов

Доц. Милен Любенов от СУ "Св. Климент Охридски", пореден политолог на апокалипсиса за БСП. Той казва:

"БСП ще има между 5 и 6 процента подкрепа и ще бъде най-малката парламентарна група".

И двете твърдения са неверни. И двете твърдения са въздух под налягане. Ако ядрените физици бъркаха толкова драматично със своите преценки, досега планетата щеше да и изпепелена от радиоактивни облаци.
Ако грешката беше една, човек може да си позволи да я подмине. Но тук виждаме цялостна атака, едно цунами от откровени тъпотии и интриги, предназначено да смаже напълно БСП. Както казваше Тери Пратчет - не е параноя, когато те преследват наистина.
Това тук е същото. Не е параноя. Не е теория на конспирацията. Срещу БСП се водеше истинска война и с оглед на резултата днес можем да се насладим на труповете на лъжците. Фигуративно казано.
Ако анализаторите бяха зъболекари след такива провали никой не би стъпил при тях. Но още отсега можем да кажем, че и при следващия вот телевизиите пак ще канят същите идеологически работници и никой няма да им търси сметка за лъжите, грешките, измамите и оливането, което виждаме.
Въпреки това ние ще им напомняме постоянно. Социологията на повикване трябва да спре.
 
Да спрем безмитния украински внос

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 97

БСП поставя образованието като основен приоритет

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 97

Рецитал на леви поети в Пловдив

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 97

Пожарът в кметството в Долна Секирна е умишлен

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 97

България не отговоря на критерия за ценова стабилност

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 97

Турция и Русия с нова платформа за продажба на газ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 97

НАП събра 1,5 милиарда лева от просрочени задължения

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 97

Българите в Унгария с образователен център

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 97

Макрон готов за дебат с Льо Пен

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 97

Германия набира новобранци с "ТикТок"

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 97

Атина предупреди РСМ с блокаж на европътя ѝ

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 97

Геополитически лакеи

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 97

Средата на кампанията

visibility 2

/ брой: 97

Поръчител и изпълнител

visibility 1

/ брой: 97

Фонд за развитие на Родопите ще спаси Смолянския край

visibility 2

/ брой: 97

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ