30 Октомври 2020петък04:15 ч.

Снимка "Капитал"

Пламен Бобоков: Доган и Борисов са като невръстни дечица в сравнение с хипер олигарха Пеевски

автор:Дума

visibility 1506

“Моята информация е, че сме посочени от Пеевски, защото е решил да си открадне "Монбат". Той вече е превзел "Елбат" - основният конкурунт на "Монбат" в преработката на оловна скрап“.Твърдението е на Пламен Бобоков в интервю за „Дневник“, публикувано днес. Изданието уточнява, че интервюто е взето преди около седмица.

Пламен и Атанас Бобокови са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконен внос на отпадъци. Отделно Пламен Бобоков е с дело и за търговия с влияние заедно с президентския секретар Пламен Узунов.

„След като можеш да унищожиш една банка и публично да я окрадеш, какъв е проблемът да окрадеш едно публично предприятие“, пита риторично Бобоков и сам отговаря „Никакъв!“.

Всички знаят, че “прокуратурата работи тясно с медиите на Пеевски“, добавя Пламен Бобоков. Нарича ги „официози на прокуратурата“, които гръмогласно разпространяват лъжи. “Ние сме посочени като мишена. Казали са: "Ей тия Бобокови ги смачкайте" и се започва да се рови, казва още Бобоков.

Той казва още, че по-голямата част от бизнеса в България е въз основа на измама –„ като започнеш от кръговете на бай Ахмед и стигнеш до кръговете на бате Бойко“. Твърди обаче, че „двамата са като невръстни дечица в сравнение с хипер олигарха Пеевски“.

„Като стана дума за олигархия и масовата ѝ употреба за щяло и нещяло от главния прокурор, единственият човек в България, който изцяло се вписва в модерното определение за олигарх е Делян Пеевски - той е абсолютен рекордьор. Ние сме посочени и организираната държавна машина за терор, насилие заедно с организираната медийна група за масово втълпяване работят в пълен синхрон“, продължава Бобоков.

По думите му “всички са наясно, че нашата държава се ръководи от мафията“.

Той припомня, че Съветът на директорите на "Монбат" е избрал международната адвокатска кантора "Волф Тайс", за да проведе независима проверка на съответствието на "Монбат" и "Монбат Рисайклинг" ЕАД с изискванията по опазване на околната среда. Кантората не открива никакви проблеми.

Пламен Бобоков твърди, че от 14 години не се е занимавал с нищо в "Монбат" и само се “радвал на успехите ѝ“ като член на Съвета на директорите. Той напомня, че брат му Атанас е бил изпълнителен директор на компанията. Пламен Бобоков казва, че всичко, което прави прокуратурата е “една чудовищна лъжа“.

“По моя информация, всички, които внасят боклуци за изгаряне, имат директна връзка с управляващите. Няма нито един случаен, който да внася боклуци в България, да ги гори и да прибира пари за тази работа. Такъв няма. В тази малка държава нищо не може да се скрие. Колкото и да си мислиш, че можеш да се скриеш, дали ще се криеш в бункерите на хотел "Берлин", в "Банкя" или в "Бояна", няма скриване. Всичко излиза наяве рано или късно“, казва той.

 

 

Медиците отново с призив: Да се запазим здрави!

автор:Дума

visibility 99

Само хора на Гешев в европрокуратурата

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 207

За нов обществен договор зоват експерти

автор:Павлета Давидова

visibility 127

/ брой: 207

Съветите на левицата продължават секторните анализи

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 207

За 2 г. не е ремонтиран нито един опасен язовир

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 207

Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 207

Изтеглят спорните промени за отрови и капани в ловния закон

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 207

Всеки десети кубик дърва бил добит престъпно

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ