24 Януари 2019четвъртък09:38 ч.

Плач на егото

Така повечето хора възприемат критиките в БСП срещу "Визия за България"

/ брой: 7

visibility 964

Димитър Диков*

Като обикновен член на БСП с повече от 50 години партиен стаж силно съм разочарован от поведението на редица критици в редиците на БСП, дори в Националния съвет, които по телевизии и други медии критикуват "Визия за България", защото не били участвали в изработването й, защото била непълна, такава или онакава. 

Те много добре знаят, че това е проект, който вече няколко месеца се обсъжда по градове и села на открити партийни събрания. Убеден съм, че ако са имали искрено желание да бъдат полезни за БСП и страната, трябваше да дадат своите ценни - предполагам - препоръки и предложения до окончателното й редактиране. Сега, вместо да вземат активно участие, да обосноват своите идеи и аргументи, те използват медиите, за да се оплачат, че не били поканени в изработването на т.нар. "Визия за България" и не знаели кои са й авторите. Този плач, ако не е смешен, е жалък. 

Като редови член на БСП силно съм обезпокоен от тяхното поведение. Вместо да използват предоставената възможност пред медиите и да разясняват целите и задачите, които си е поставила БСП чрез реализацията на "Визия за България", те - обидени, че не са попаднали в Народното събрание и на различни ръководни постове в БСП - се занимават с недостойни отговори на задаваните въпроси и отправят неаргументирани обвинения към председателката на партията Корнелия Нинова. 

В заключение искам да кажа, че техните критики и поведение не струват и пукната пара не само за нас, обикновените членове на БСП, но и за обикновените българи. Казвам го въз основа на многобройните разговори, които всекидневно провеждаме с хората. Те искат да чуят от такива като тях, които се появяват пред медиите, как БСП ще промени благосъстоянието на народа, ако дойде на власт, и не ги интересува, че не са били поканени първоначално в изработването на програмния документ.

Обръщам се към тях и останалите обидени другари по различни причини с настоятелната молба  да загърбят егото си в решаването не само на вътрешнопартийните, но и на проблемите на държавата като цяло. Това е очакване към тях и са длъжни да го извършат, ако действително са честни в намеренията си и вещи по въпросите.

* Димитър Диков от село Калугерово е дългогодишен партиен ръководител и активист в община Лесичово

БАБХ не казва има ли умрели от чума животни в Болярово

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 16

ГЕРБ пуснаха предизборната машина

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 16

Очакват износ за над 57 млрд. лв. тази година

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 16

Кога ще си научим уроците?

автор:Зорница Илиева

visibility 239

/ брой: 16

Конгресът спря Тръмп да напусне НАТО

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 16

Фронтекс: Не отнемаме суверенитета на държавите в ЕС

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 16

Русия е за мирен договор с Япония

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 16

Лихвоточките - 30 години по-късно

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 16

Преход без изход

visibility 90

/ брой: 16