30 Октомври 2020петък07:46 ч.

Плач на егото

Така повечето хора възприемат критиките в БСП срещу "Визия за България"

/ брой: 7

visibility 2870

Димитър Диков*

Като обикновен член на БСП с повече от 50 години партиен стаж силно съм разочарован от поведението на редица критици в редиците на БСП, дори в Националния съвет, които по телевизии и други медии критикуват "Визия за България", защото не били участвали в изработването й, защото била непълна, такава или онакава. 

Те много добре знаят, че това е проект, който вече няколко месеца се обсъжда по градове и села на открити партийни събрания. Убеден съм, че ако са имали искрено желание да бъдат полезни за БСП и страната, трябваше да дадат своите ценни - предполагам - препоръки и предложения до окончателното й редактиране. Сега, вместо да вземат активно участие, да обосноват своите идеи и аргументи, те използват медиите, за да се оплачат, че не били поканени в изработването на т.нар. "Визия за България" и не знаели кои са й авторите. Този плач, ако не е смешен, е жалък. 

Като редови член на БСП силно съм обезпокоен от тяхното поведение. Вместо да използват предоставената възможност пред медиите и да разясняват целите и задачите, които си е поставила БСП чрез реализацията на "Визия за България", те - обидени, че не са попаднали в Народното събрание и на различни ръководни постове в БСП - се занимават с недостойни отговори на задаваните въпроси и отправят неаргументирани обвинения към председателката на партията Корнелия Нинова. 

В заключение искам да кажа, че техните критики и поведение не струват и пукната пара не само за нас, обикновените членове на БСП, но и за обикновените българи. Казвам го въз основа на многобройните разговори, които всекидневно провеждаме с хората. Те искат да чуят от такива като тях, които се появяват пред медиите, как БСП ще промени благосъстоянието на народа, ако дойде на власт, и не ги интересува, че не са били поканени първоначално в изработването на програмния документ.

Обръщам се към тях и останалите обидени другари по различни причини с настоятелната молба  да загърбят егото си в решаването не само на вътрешнопартийните, но и на проблемите на държавата като цяло. Това е очакване към тях и са длъжни да го извършат, ако действително са честни в намеренията си и вещи по въпросите.

* Димитър Диков от село Калугерово е дългогодишен партиен ръководител и активист в община Лесичово

Медиците отново с призив: Да се запазим здрави!

автор:Дума

visibility 99

Само хора на Гешев в европрокуратурата

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 207

За нов обществен договор зоват експерти

автор:Павлета Давидова

visibility 127

/ брой: 207

Съветите на левицата продължават секторните анализи

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 207

За 2 г. не е ремонтиран нито един опасен язовир

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 207

Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 207

Изтеглят спорните промени за отрови и капани в ловния закон

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 207

Всеки десети кубик дърва бил добит престъпно

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ