04 Април 2020събота15:44 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Пиеса за възрастни в Старозагорския куклен театър

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 229

Новата продукция за възрастни на Държавния куклен театър в Стара Загора - пиесата "Tre sorelle" от Стеван Копривица ще се играе за първи път на 19 февруари от 19.30 ч. Режисьор е Славчо Маленов, сценограф Васил Рокоманов, куклите и костюмите са на Силва Бъчварова, композитор е Владимир Джамбазов. Ролите са поверени на Биляна Райнова, Елица Стоянова, Латина Беровска, Станислав Матев, Калоян Георгиев и Кирил Антонов.

Пиесата е изключително интересна интерпретация по мотиви на едноименна легенда от XV век - време, по което крайбрежието на Черна гора и Далмация е част от Венецианската република, разкриват от екипа. Сюжетът пресъздава живота на три девойки - Нера, Бианка и Роза, живеещи в малка затворена общност, в която всички човешки желания и свободи са ограничени от средновековните канони и ревността на брат им Марко. Трите прекарват младостта си в очакване отнякъде да дойде подходящ жених. Загадъчната поява на Дамян - капитан на кораба "Диаболо", събужда във всяка от тях надежди. И трите се влюбват в странния непознат...

"Пиесата на Стеван Копривица не е просто битова драма. Авторът прави алюзии за измамните очаквания на човечеството за утвърждаване на Истината в живота. Средновековната борба с демоните на изкушенията, т.е. между "Бога и Дявола", продължава да се разиграва и днес", отбелязва режисьорът Славчо Маленов.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 465

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 565

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 523

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 897

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 692

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 417

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 296

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ