05 Април 2020неделя20:08 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Пиар и от мъката

/ брой: 224

автор:Валентин Георгиев

visibility 565

Щеше да е изненадващо, ако Бойко Борисов не се бе намесил и в случая с починалото 3-годишно детенце, разкарвано из три столични болници. Тактиката му да се появява като "доброто ченге", като Бащица, който раздава "правосъдие" или като помирител постфактум - навсякъде, където има напрежение и бушуват скандали, отдавна се изтърка. Само че никой в държавата вече не пита дали подобно поведение е законно, какви са правилата и кой трябва да носи отговорност. Едноличното решение на премиера е над тях. 

"Трябва да има възмездие... Това бездушие, разстроих се, незабавно да се махат оттам, докато свършат проверките и се намерят виновните. Направихме детски отделения, толкова пари за здравеопазване се дават" - с тези думи Той разпореди на здравния си министър да отстрани шефовете на замесените болници, а час по-късно Ананиев изпълни заръката.   

Някои ще кажат: "Браво! Похвално!" И Борисов е човек, при това състрадателен, особено когато се налага. И най-вече, когато може да се извлекат ползи за помпане на собствения имидж и управление. Работа ли е на министър-председателя да се занимава с всеки случай на бездушие в държавата? Дете умира, докато го разхождат по болници - Бойко се намесва. Някой копае и рови в реките с багери - Бойко се намесва. Калинки провеждат "реформи" с болничните - Бойко се намесва. И справедливостта тържествува... Е, няма ли една нормална държавна институция да вземе да си свърши работа, за която всички ние й плащаме?

Смяната на директорите няма да промени модела, в който болниците са обвързани с парите и пътеките, а не с грижите и вниманието към пациента. А работата на премиера не е да уволнява изпълнителите на модела, а да го промени с адекватни законови промени. Затова намесата му в случая е абсолютно недопустима. Ако трябва да се реже из основи и да се махат истинските виновници за батака в здравеопазването ни, то това са хората във властта, които го доведоха до състояние, при което живите у нас да завиждат на мъртвите. 

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 1140

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 1059

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 630

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 404

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ