04 Юли 2020събота05:26 ч.

Пентагонът учи на обноски с гейове

Специален наръчник ще бъде доставен във всяко подразделение на американската армия по света

/ брой: 69

автор:Дума

visibility 30

Военното министерство на САЩ ще разпространи сред над 2 млн. американци, служещи в армията, наръчник с инструкции за общуване с хомосексуалисти. Поводът за издаването на сборника е подписаната от президента Барак Обама заповед, вдигаща забраната гейове да стават войници. Законът, определен като исторически, отмени предишния, известен като "Не питай, не казвай", въведен по времето на Бил Клинтън.
Основата идея на наръчника, според Пентагона, е "насаждането на уважение към колегите военнослужещи с различна сексуална ориентация". Едновременно с това се отбелязва, че "хомосексуалните в армията не ползват никакви по-специални привилегии, в сравнение с хетеросексуалните".
Ето някои по-любопитни пасажи от наръчника. "Вие сте командир на подразделение. Влизате в местния магазин и виждате двама тюлени да се целуват пред входа на ресторанта отсреща. Въпрос: съответства ли това на стандартното за морски пехотинци поведение?" Отговор: "Ако наблюдаваното поведение нарушава приемливите граници, трябва да докладвате за него, като обаче вашата оценка не трябва да се основава на сексуална ориентация".
Или: "На командира е забранено да взема решения, изхождащи от сексуалната ориентация на подчинените му. Той не може да забранява на подчинените си да участват в гей парад в случай, че са в цивилно облекло".
И още: "Служител във военнонаборен пункт не може да откаже на хомосексуалист да бъде зачислен в армията, дори ако това е в разрез с изповядваната от него религия".
В същото време авторите на наръчника са категорични, че в армията на САЩ не могат да служат травестити и транссексуални: "На транссексуални и индивиди, стремящи се към промяна на пола, не се разрешава да служат във въоръжените сили. Отмяната на закона "Не питай, не казвай" не отменя политиката по отношение на такива".
Наръчникът ще бъде доставен във всяко подразделение на американската армия по света, включително частите, дислоцирани в Ирак и Афганистан.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 477

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 474

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1071

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ