04 Април 2020събота16:03 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Няколко думи

Пазете медиците

/ брой: 50

автор:Георги Георгиев

visibility 397

Вчера правителството обяви, че дава по 1000 лв. към заплатата на всички медици, които непосредствено работят с болните от коронавирус

Това е хубаво, но парите не могат да предпазват. Най-важната задача на властта е да осигури всички здравни служители с необходимите предпазни средства, дезинфектанти и всичко онова, което гледаме по телевизията, че се използва в други развити държави. В България не останаха чак толкова много лекари и сестри, че да не е в състояние държавата да се погрижи за тях. По възможност за всички, а не само в болниците, където се лекуват вече заразените. 

Банално очевидно е, че каквито и пари да се дават, каквито и ограничения да се правят за разпространението на коронавируса, ако работещите в болничните заведения не бъдат предпазени най-добре, после няма да има кой да се погрижи за другите. Задължително е обществото да види тези мерки "на живо", да знае, че тези, които го лекуват, са обезопасени, а не да се паникьосва от съобщения в социалните мрежи и медиите, че в болниците нямало маски, ръкавици, специални костюми, препарати, техника. В тези дни доверието, включително в системата, е всичко, а парите имат все по-малка стойност. Ако загубим първото, второто няма да ни трябва. 

Едва 228 фирми искат помощ по схемата 60/40

автор:Дума

visibility 21

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 467

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 901

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 699

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 421

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 297

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ