23 Май 2024четвъртък15:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Паякът - мистериозният 13-и знак

Родените в интервала 16 май-12 юни са известни с непредвидимите си постъпки и изумителни дела, с гениалните си хрумвания и постижения

/ брой: 186

visibility 2854

Глория Крайчева

 

Зодиакалният знак Паяк представлява по същество психическа зодия. Всеки, роден в периода 16 май-12 юни, има по-висок от средния шанс да притежава някакви парапсихични способности. Хората "паяци" се отличават със забележителна интуиция; с познания в областта на тайнственото и непознатото (почти магьосници), чувствителни са към нуждите, настроенията и желанията на другите; могат мислено да се пренасят на непознати места; способни са да местят или трансформират предмети, без да ги докосват; в състояние са да предсказват бъдещето или да влизат в контакт с астрални и свръхестествени същества, както и да откриват изчезнали вещи и хора, да лекуват и т.н. Характерни за тях са добрата комуникация, склонност към промени, креативност, съпричастност.
Хората, родени в този знак, са вечно заети. Имат влечение към изкуството, в частност поезията, музиката, сюрреалистичните или експресионистични визуални изкуства. Работят най-често, обзети от вътрешен инстинкт и имат внезапни прозрения. Могат да бъдат "обладани" от идеята за смъртта, но външно рядко го показват. Разглеждат я като предвестник на ново начало, а не като край без бъдеще. Точно както паякът оплита жертвите в мрежата си, така и тези хора са експерти в това да влияят на другите. Тяхната харизма може да окаже голямо въздействие и помощ в политиката, театъра, музиката. Притежават аура, която силно привлича околните. Паяците могат да овладеят силите на магията, защото тя е заложена в тях, и да внесат красота в живота на всекиго, но понякога погледът им се обръща към тъмната страна - както в свръхестествен, така и в реален смисъл. Пророци или измамници - изборът е в тяхна власт и е строго индивидуален.
Така или иначе хората, родени под този знак, имат съдба, белязана понякога от резки, направо невероятни обрати. Мнозина от тях са оказали влияние върху цялостния исторически процес. Световноизвестни паяци са Пол Гоген, Артър Конан Дойл, Рихард Вагнер, Боб Дилън, Оноре дьо Балзак, Мерилин Монро, Джо Кокър, Далай Лама, Джон Кенеди, Йоан-Павел II, Васил Николаев-Орфи, Симеон Сакскобургготски, Ерик Ян Ханусен - ясновидецът на Хитлер.
Римският император ЮЛИАН (361-363) дръзнал да се опълчи срещу официалната църква, бил поет и драматург, убит заради убежденията си, смятал, че трябва да се бори с перото си, а не с меч.
Ури ГЕЛЕР, роден под знака на Паяка, прекарал една година в лабораториите на Научния институт за изследвания в Станфорд, Калифорния, където участвал в ред експерименти - огъвал метали под влиянието на психически сили; копирал рисунки, поставени в залепени пликове и заключени зад солидни стоманени стени, успявайки да получи вярна информация за тях, и др.
Холандският художник Петер ХУРКОС се посветил на работата си, докато на 30 години не преживял един инцидент, който изцяло променил живота му. Падайки от скала, получил мозъчно сътресение. Докато се възстановявал в болницата, открил, че притежава странна сила. Само с едно докосване до човек или някаква вещ, получавал голяма по обем информация. Жена, чийто мъж изчезнал, го помолила за помощ, защото полицията го търсила безрезултатно. Дали на Хуркос едно палто на изчезналия. След кото го пипнал, той разбрал, че мъжът се е обесил и посочил мястото на трагедията. Така започва кариерата му на психодетектив. Почетен шериф е на САЩ, има удостоверение и от френската полиция, която така му се отблагодарила за оказаните услуги.
Ерик Ян ХАНУСЕН, известен като ясновидеца на Хитлер, е роден на 2 юни 1889 г. По време на Първата световна война на фронтовата линия между сраженията Ханусен показвал на войниците различни трикове и фокуси и отначало го смятали за луд. Но през един мъчителен ден във Фландрия, когато войниците повече от 36 часа били без вода, Ханусен посочил с върха на обувката си определено място на земята и категорично заявил, че отдолу има вода. Отначало му се присмели, но когато на 30-ина сантиметра дълбочина на посоченото място бликва изворче с годна за пиене вода, вече никой не се осмелявал да му се присмива. След това славата му се разнесла из музикалните зали и сцени на Виена, където демонстрирал способностите си да открива изчезнали предмети и дори да открива престъпления. След това предсказал идването на хитлеристите на власт, а през ноември 1932 година връчил на Хитлер личния му хороскоп и го изненадал с информираността си. Но допуснал основна грешка, като подал молба за приемане в партията на бъдещия фюрер. При щателната проверка на личността му откриват еврейския му произход и това решава съдбата му. В края на април 1933 г., близо до Берлин, в гориста местност откриват трупа му.
Англичанинът Робърт ЛЕФТУИК - директор продажби в Съсекс, Англия, роден под знака на Паяка, също притежава необикновени способности. Още в училище се отличавал от другите, запомнял наизуст огромни литературни текстове и забелязал, че учителите изпитвали само онези съученици, към които той тайно ги насочвал със силата на мисълта си. Вече като възрастен, започнал да използва дарбата си за престъпни действия. Влизал в бижутерски магазини, избирал скъпи пръстени, златни часовници и без да плати, напускал магазина. Продавачите не реагирали, те били сковани като от някаква телепатична хипноза. Понякога водел със себе си свидетели, които потвърждавали пред медиите, че са видели истинско чудо.
Джо КОКЪР, след смайващ възход в кариерата, изхарчва всичките си пари за огромни количества алкохол и хероин. Заболява много тежко, лекува се дълго и когато всички са го отписали, той не само че се отърсва от гибелните си страсти, но започва да пее още по-добре отпреди. Почти всяка негова песен и до ден днешен се превръща в хит и се продава в милиони екземпляри по целия свят.
Каквото и да се говори и пише, хората "паяци" са много емоционални, търсят корените на човешкия род, имат силно развито шесто чувство, навлизат в лабиринтите на духовното, широко отворени са за всички постижения на науката, свързани с решаване на глобалните проблеми на Земята.

Зодиак

Има един тайнствен зодиакален знак. Тайнствен, защото...
В древността астролозите разделяли Зодиака на 13 знака, понеже и календарните месеци били 13 - по 28 дни всеки, свързани с фазите на Луната. Зодиакалният знак Паяк владеел периода от 16 май до 12 юни, с управляваща планета Луната, а символът на тази зодия бил мистичният Келтски кръст, смятан за символ на Земята.
Астрологията е започнала своето развитие преди около 5000 години във Вавилон. Астролозите боравели с 13 знака и там, и в Крит, древна Гърция, предримска Италия, Северна Европа, дори Северна Америка... Древните строители на паметници рисували паяци по камъните и скалите, като ги означавали с техния символ (+).
Календарът на древния Рим бил твърде странен. Годината започвала от месец март и се състояла от 12 месеца, от които само един бил от 28 дни, а всички останали от 29 и 31.

1. Мартиус - 31      7. Септембер - 29
2. Априлис - 29      8. Октобер - 31
3. Майус - 31       9. Новембер - 29
4. Юниус - 31      10. Децембер - 29
5. Квинтили - 29    11. Януариус - 29
6. Секстима - 29    12. Фебруариус - 28

По този начин целият календар се оказал твърде кратък. Съдържал само 355 дни и завършвал с 10 и една четвърт денонощия по-рано, отколкото се полага. Тази разлика с всяка изминала година се увеличавала и излизало така, че в природата е още зима, а по календара - вече е Мартиус.
Календарът, както и всички празници били подвластни на жреците, които изчислили, че в зодиака трябва да бъде внесена корекция с 13-и знак. Той се появил в месеца, който нарекли Марцидониус, а зодиалалния знак - Паяк.
 Родените в интервала 16 май-12 юни били известни с непредвидимите си постъпки и изумителни дела, с гениалните си хрумвания и постижения, както и с пословично непредвидимия си характер. Още в Средновековието смятали, че те са мистериозни и загадъчни същества, надарени със странна и необикновена сила. От друга страна, Паякът (като 13-а зодия) бил възприеман като зловещ и носещ нещастия, защото родените под знака му винаги изненадвали околните.
Американският учен Джон Томас предполага, че този знак бил отстранен по време на конфликтите между жреците на Слънцето и тези на Луната. Тогава, когато бил победен матриархатът и триумфът на мъжете бил толкова силен, че всички свидетелства за величието на Майката, на Жената като Сътворение били щателно заличени, повечето от тях унищожени, а какво остава за някаква си 13-а зодия?
Според друга версия заличаването на 13-ия знак станало по време на Римската империя, където го смятали за фатален, тъмен и опасен. Император Юлий Цезар направил реформа на календара, присвоил си името на един месец, а 13-ия месец и 13-ата зодия изхвърлил от календара, защото бил суеверен и мислел, че така ще измами съдбата. След него име на месец си присвоил и Октавиан Август, месеците си останали 12 и вече никой не ги свързвал с циклите на Луната, а зодиакът бил осакатен.

С над 80% се сринаха чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 95

Между 80 и 150 лева на година за застраховка на жилището

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 95

Част от лавандулата може да остане по полето

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 95

Три страни в Европа признават Палестина

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 95

Румъния вдига с 10% най-ниските заплати

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 95

ЕС одобри закон за изкуствения интелект

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 95

Нидерландия забранява международните осиновявания

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 95

За нормално бъдеще

автор:Ина Михайлова

visibility 569

/ брой: 95

България не е готова за еврозоната

автор:Евгени Гаврилов

visibility 239

/ брой: 95

Позорна статистика

автор:Аида Паникян

visibility 206

/ брой: 95

Защо парите бягат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 192

/ брой: 95

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ