26 Юни 2024сряда17:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

Народното събрание удължи срока й на действие до края на годината

/ брой: 83

автор:Дума

visibility 8013

Парламентарната група на "БСП за България" напълно подкрепя удължаването на действието на нулевата ставка на ДДС върху хляба. Това заяви вчера по време на дебатите в Народното събрание депутатът от БСП проф. Румен Гечев.
Нулево ДДС за хляба първа писка в началото на 2022 г. лидерът на БСП Корнелия Нинова, която по това време беше вицепремиер и министър на икономиката и индустрията. Така нулевата ставка бе въведена през юни 2022 г., по-късно действието й беше удължено първо до края на 2023 г., а после и до юли тази година.
В последното си заседание вчера Народното събрание първоначално не успя, но по-късно удължи до края на годината действието на нулевото ДДС върху хляба. Освен това беше въведен 15-процентен таван за надценката на белия хляб, добруджата и типовия хляб.
По-рано вчера депутатите от парламентарната бюджетна комисия приеха таван от 15% за надценката хляба до края на 2024 г. "Цените на производител са достатъчно ниски, но надценките, които се слагат в хранителните вериги са от 40% - 50%. Специално за хляба тази надценка предлагаме да не бъде повече от 15%. Всички останали стоки нека да бъдат както си решат по договаряне", каза председателят на бюджетна комисия Йордан Цонев от ДПС.
Проф. Румен Гечев от "БСП за България" нарече предложението предизборно, но го определи като разумно. Това е една от положителните ефекти от изборите, каза той.
Ресорната комисия прие и удължаване на 0% ДДС за хляба и хлебните изделия до края на годината.
Преди седмица председателят на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева изрази очакване нулевото ДДС за хляба да продължи да действа. "Хлябът е единствената храна, която в последните 6 месеца не е променила цената си и това е така благодарение на въведената изключително социална мярка – нулевото ДДС на хляба. От тази мярка има и огромен икономически ефект.

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 560

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 295

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 264

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 304

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ