31 Май 2020неделя11:04 ч.

Парламентът пак остана без работа

/ брой: 181

автор:Ростислава Иванова

visibility 298

Парламентът отново остана без законопроекти за обсъждане и приемане. Само за два часа вчера още във втория работен ден за седмицата депутатите вече бяха изчерпали дневния си ред и пленарното заседание беше прекратено. От 9 ч. до 10,40 ч. народните представители набързо приеха четири годишни доклада на службите за 2018 г. Заради класифицираната информация в тях, отчетите бяха представени при закрити врата - без звук и достъп на журналисти. Така не стана ясно за обществото какво са свършили спецслужбите за изминалата година. Става въпрос за годишните доклади на ДАНС, на Държавната агенция "Разузнаване", на служба "Военна информация" и на Държавната комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в България през 2018 г.
За петнайсетина минути преди 11 ч. народните избраници приеха на първо четене Закона за стоковите борси и тържищата. Дебат по проекта на МС нямаше, защото повечето от управляващите депутати отсъстваха от залата. Критики към законопроекта отправи само ПГ "БСП за България".
Зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин обяви накрая, че в днешния петъчен парламентарен контрол ще участва премиерът Бойко Борисов. Той ще отговаря след 11 ч. на актуален въпрос на социалиста Антон Кутев дали шпионският скандал ще хвърли сянка върху отношенията ни с Русия.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1234

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 648

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1821

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 485

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ