21 Май 2022събота06:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над страната ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността преди обяд над източните, а след обяд над планинските райони и там ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, по-ниски по Черноморието, в София - около 22°. Днес над страната ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността преди обяд над източните, а след обяд над планинските райони и там ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, по-ниски по Черноморието, в София - около 22°.

Искам думата

Парламентарните избори и БСП

/ брой: 94

автор:Гале Христов

visibility 264

Като социалист и дългогодишен председател на ОПО "Политолог" към РС на БСП в столичния район "Средец" сериозно ме занимава въпросът за представянето на БСП на изборите и нейното по-нататъшно развитие. Напълно съм съгласен с оценката на Корнелия Нинова и други дейци на БСП, че партията ни претърпя тежка загуба на отминалите избори. Тя не само не изпълни целта си да бъде първа политическа сила, но остана трета. Това изисква детайлен анализ на положението в страната, на цялостната предизборна дейност, като вниманието се съсредоточи върху съдържанието на платформата и програмата за първите 100 дни на управление, които бяха добре разработени, но стигнаха до малък брой избиратели.

На резултатите на БСП повлия сериозно и пропагандната машина на ГЕРБ да създаде допълнителен стрес на възрастните хора, за да не се явяват на изборите. Свой принос дадоха и допълнителните 50 лева, предоставени на пенсионерите, като някои тях за благодарност гласуваха за ГЕРБ. БСП и НС на партията допуснаха някои големи грешки, свързани с формирането на кандидат-депутатския корпус, с недостатъчно умелото представяне на основните послания на БСП в медиите. Част от бившите и настоящите членове на Националния съвет не само не се включиха в предизборната дейност, а чакаха от засада Корнелия Нинова да подаде оставка.

Към допуснатите грешки и слабости можем да посочим, че районните и общинските съвети на БСП не проведоха необходимата разяснителна работа преди изборите, особено в малките населени места. Що се отнася до оставката на Корнелия Нинова, смятам, че на този етап това е нецелесъобразно. Добре ще бъде обаче тя да направи трезва оценка на собствената си работа, да се посъветва с хора, на които има доверие, какво да промени с оглед на това да продължи да бъде председател на БСП, който обединява.

БСП трябва да съсредоточи вниманието си върху решаването на въпроси от краткосрочен, средносрочен и дългосрочен характер. Първо - оценка на представянето на партията на изборите на всички равнища - национално, районно, общинско и ОПО. Второ - да се разработи детайлен план на НС на БСП и на предизборния щаб, който да бъде съпроводен с разработка на национална програма за представяне на БСП в телевизията, радиото и вестниците. Трето - в зависимост от конкретното развитие на политическата ситуация да започне диалогът за обсъждане на проекта за програма на БСП, а след това и нейното утвърждаване.

Категоричното ми мнение е, че БСП не само не си е отишла от политическата сцена, но е призвана в недалечно бъдеще да бъде политическата сила, която ще измъкне страната от сегашното тресавище.

Заради едното его

автор:Марин Милашки

visibility 674

/ брой: 94

Когато хепатитът се развилнее

автор:Аида Паникян

visibility 528

/ брой: 94

Науката е слънце...

автор:Деси Велева

visibility 271

/ брой: 94

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ