06 Декември 2022вторник16:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С. Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С.

Искам думата

Парламентарните избори и БСП

/ брой: 94

автор:Гале Христов

visibility 22

Като социалист и дългогодишен председател на ОПО "Политолог" към РС на БСП в столичния район "Средец" сериозно ме занимава въпросът за представянето на БСП на изборите и нейното по-нататъшно развитие. Напълно съм съгласен с оценката на Корнелия Нинова и други дейци на БСП, че партията ни претърпя тежка загуба на отминалите избори. Тя не само не изпълни целта си да бъде първа политическа сила, но остана трета. Това изисква детайлен анализ на положението в страната, на цялостната предизборна дейност, като вниманието се съсредоточи върху съдържанието на платформата и програмата за първите 100 дни на управление, които бяха добре разработени, но стигнаха до малък брой избиратели.

На резултатите на БСП повлия сериозно и пропагандната машина на ГЕРБ да създаде допълнителен стрес на възрастните хора, за да не се явяват на изборите. Свой принос дадоха и допълнителните 50 лева, предоставени на пенсионерите, като някои тях за благодарност гласуваха за ГЕРБ. БСП и НС на партията допуснаха някои големи грешки, свързани с формирането на кандидат-депутатския корпус, с недостатъчно умелото представяне на основните послания на БСП в медиите. Част от бившите и настоящите членове на Националния съвет не само не се включиха в предизборната дейност, а чакаха от засада Корнелия Нинова да подаде оставка.

Към допуснатите грешки и слабости можем да посочим, че районните и общинските съвети на БСП не проведоха необходимата разяснителна работа преди изборите, особено в малките населени места. Що се отнася до оставката на Корнелия Нинова, смятам, че на този етап това е нецелесъобразно. Добре ще бъде обаче тя да направи трезва оценка на собствената си работа, да се посъветва с хора, на които има доверие, какво да промени с оглед на това да продължи да бъде председател на БСП, който обединява.

БСП трябва да съсредоточи вниманието си върху решаването на въпроси от краткосрочен, средносрочен и дългосрочен характер. Първо - оценка на представянето на партията на изборите на всички равнища - национално, районно, общинско и ОПО. Второ - да се разработи детайлен план на НС на БСП и на предизборния щаб, който да бъде съпроводен с разработка на национална програма за представяне на БСП в телевизията, радиото и вестниците. Трето - в зависимост от конкретното развитие на политическата ситуация да започне диалогът за обсъждане на проекта за програма на БСП, а след това и нейното утвърждаване.

Категоричното ми мнение е, че БСП не само не си е отишла от политическата сцена, но е призвана в недалечно бъдеще да бъде политическата сила, която ще измъкне страната от сегашното тресавище.

Цените на петрола на световните пазари се повишиха

автор:Дума

visibility 773

Държавата няма да събере планираните приходи от ДДС

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 236

Григор Сарийски: В Eврозоната разходите са повече от ползите

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 236

ЕС забранява вноса на продукти, водещи до обезлесяване

автор:Дума

visibility 238

Наводнения в Южна Италия след проливни дъждове

автор:Дума

visibility 379

Грижа ли ви е въобще?

автор:Таня Глухчева

visibility 458

/ брой: 236

Работа до гроб

автор:Валентин Георгиев

visibility 462

/ брой: 236

Образованието през 2022 г. - наваксване и липса на реформа

автор:Деси Велева

visibility 470

/ брой: 236

Защо се пазим от комунизма?*

автор:Димитър Денков

visibility 400

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ