30 Юли 2021петък23:09 ч.

Общество

Пак смешен плач

/ брой: 111

автор:Евгени Гаврилов

visibility 2425

През декември 2018 г. многобройна строителна техника зае позиции по "Цариградско шосе". Протестираха големите строителни фирми заради "целенасоченото уронване на авторитета на българските строители" и "безотговорното политическо говорене без факти", "дискредитиране на български компании и изместването им от чужди". Дотогава подобно нещо не се бе случвало. Обикновено протестиращите искат нещо от управляващите. Тогава за пръв път у нас шепа строителни компании, абонирани за големите поръчки в държавата, протестираха срещу опозицията, която настояваше единствено за прозрачност в харченето на милиардите, които потъват в бранша. Сега пак дочуваме смешния плач оттам.

Камарата на строителите в България в официално обръщение до президента Румен Радев твърди, че работата по големите инфраструктурни проекти е замразена и срещу фирмите изпълнителки отново се води негативна кампания. Вероятно тези строители възприемат като "негативна кампания" и проверката, която направи регионалният министър Виолета Комитова на магистрала "Хемус". Тя показа, че магистралата се строи, без да са направени отчуждения на земите и без разрешение за строеж. Нещо, което се знаеше отдавна, но предишната власт отричаше.

Строящата се магистрала "Хемус" бе сред любимите за посещения на Борисов, който беседваше другарски със строителите, подаряваше им саката си, докато представители на строителните фирми, на централата и местната власт одобрително кимаха, слушайки какви пари им обещава той от името на данъкоплатците. Той обеща и магистралата да бъде завършена до 2024 г., което се очертава като неговата поредна лъжа.

Сега е ясно, че до реално строителство ще се стигне след 4-5 години, а са раздадени авансово около 1.5 млрд. лв. Според експерти, 40% от парите за магистрали се връщат обратно във властта. Министър Комитова видя на място разчистен терен сред царевични ниви, върху който бяха струпани самосвали, багери, булдозери и фадроми. Техниката беше повече от работниците на мястото, приличащо повече на изложение за строителна техника. Пълно театро. Ясно защо отново ронят сълзи.

Промените в бюджета влизат в парламента през август

автор:Дума

visibility 386

/ брой: 145

Дават кредитите от ББР на прокурор

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 145

Отказаха дерогация на "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 145

Вучич: Създаваме Балкани без граници

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 145

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 635

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 1043

/ брой: 144

Няма такъв автогол

автор:Валентин Георгиев

visibility 937

/ брой: 145

Левски във Вароша

visibility 354

/ брой: 145

Трохи за бедните, пачки за богатите

автор:Анко Иванов

visibility 614

/ брой: 145

Да останем верни на заветите на бузлуджанци!

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 145

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ