10 Декември 2019вторник13:11 ч.

Пак интриги със СУ

/ брой: 198

автор:Дума

visibility 175

Поредна интрига от Алма матер възбуди духовете, след като БТВ изнесе факта, че вузът е сключил договор с проф. Мария Герджикова, майка на ректора проф. Анастас Герджиков. По този повод СУ съобщи вчера, че договорът е граждански и е подписан не от ректора, а от зам.-ректора Г. Велчев по предложение на директора на Департамента за информация и усъвършенстване на учителите, което е в унисон със Закона за висшето образование. Велчев подписва и всички други документи на департамента. Договорът е за разработване на методология и инструментариум за изследване на потребностите от обучение по български език и литература в българските общности в чужбина, както и на методика, учебна програма и обучителни материали за нуждите на обучението на българи, живеещи в чужбина.

Проф. Герджикова е всепризнат специалист по методика на обучението по литература за деца, живеещи в чужбина, за чужденци и за усъвършенстване на учители. Тя е дългогодишен ръководител на катедра "Методика" в Славянския факултет на СУ, доайен на методиката на обучението по български език и литература. Департаментът е сключил граждански договори и с други експерти за изпълнение на такива дейности. Процедура за техния избор няма, департаментът сам поканва експертите. Той не обучава студенти, не получава субсидия и възнагражденията по договорите са от собствени негови приходи от курсове и пр. Тези факти са били съобщени от СУ на БТВ 5 дни преди предаването. Огорчена от охулването, проф. Герджикова е дарила на департамента парите по договора.

Мъгли в 13 области, облачно с кратък дъжд

автор:Дума

visibility 76

12% от младите признават, че са продали гласа си

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 237

БАБХ пропуснала 7 предупреждения за салмонела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 237

Еврокомисар иска разхлабване на правилата за бюджетния дефицит

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 237

В МФ и НАП денонощно мислели мерки срещу сивите обороти

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 237

Четвърти сме в Европа по разходи за храна

автор:Дума

visibility 243

Нормандската четворка договори спиране на огъня в Донбас

автор:Дума

visibility 138

Нормандската четворка се събра в Париж

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 237

Вулкан изригна в Нова Зеландия

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 237

Ампутацията на "Под игото"

автор:Велислава Дърева

visibility 379

/ брой: 237

Срам е да облагаме книгите с най-високия ДДС в Европа

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 237

Датата

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 237

Чудото Стоянка Мутафова

автор:Надежда Ушева

visibility 320

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ