07 Юли 2022четвъртък11:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще духа до умерен североизточен вятър и температурите навсякъде ще се понижат. Преобладаващите максимални ще са между 25°С и 30°С. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на много места в източната половина от страната. Над западната половина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Днес ще духа до умерен североизточен вятър и температурите навсякъде ще се понижат. Преобладаващите максимални ще са между 25°С и 30°С. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на много места в източната половина от страната. Над западната половина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.

Пак интриги със СУ

/ брой: 198

автор:Дума

visibility 509

Поредна интрига от Алма матер възбуди духовете, след като БТВ изнесе факта, че вузът е сключил договор с проф. Мария Герджикова, майка на ректора проф. Анастас Герджиков. По този повод СУ съобщи вчера, че договорът е граждански и е подписан не от ректора, а от зам.-ректора Г. Велчев по предложение на директора на Департамента за информация и усъвършенстване на учителите, което е в унисон със Закона за висшето образование. Велчев подписва и всички други документи на департамента. Договорът е за разработване на методология и инструментариум за изследване на потребностите от обучение по български език и литература в българските общности в чужбина, както и на методика, учебна програма и обучителни материали за нуждите на обучението на българи, живеещи в чужбина.

Проф. Герджикова е всепризнат специалист по методика на обучението по литература за деца, живеещи в чужбина, за чужденци и за усъвършенстване на учители. Тя е дългогодишен ръководител на катедра "Методика" в Славянския факултет на СУ, доайен на методиката на обучението по български език и литература. Департаментът е сключил граждански договори и с други експерти за изпълнение на такива дейности. Процедура за техния избор няма, департаментът сам поканва експертите. Той не обучава студенти, не получава субсидия и възнагражденията по договорите са от собствени негови приходи от курсове и пр. Тези факти са били съобщени от СУ на БТВ 5 дни преди предаването. Огорчена от охулването, проф. Герджикова е дарила на департамента парите по договора.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ