25 Юни 2021петък10:19 ч.

Отворена покана за участие в предстоящия проект "Малък сезон 2021"

/ брой: 87

автор:Дума

visibility 593

Предстоящото издание на фестивала - поради ситуацията само с българско участие, комбинира два модула, които "преливат" малкия в големия сезон. Темата е "Изход", съобщават от Театрална работилница "Сфумато".

1. Онлайн творческа работилница за проекти - подробна защита на силни театрални идеи върху стойностна словесна или чисто театрална драматургия, независимо дали е класическа, съвременна, адаптация, версия върху недраматургичен текст или готова пиеса. Конкурсът поставя като условие сформиран създателски екип и актьорска трупа за камерен спектакъл. Ще бъдат номинирани четири екипа с финансова подкрепа от по 4000 лв. на проект и предоставяне на условия за реализация "на живо" в големия сезон до края на настоящата година.

2. Малък сезон "на живо" в откритите пространства около театъра. Ще бъдат избрани, показани и заснети 10 артистични акции от всякакъв род и вид визуални изкуства. Заявки за участие се приемат до 30 май. 

Кандидатства се отделно за всеки от двата модула. Работа на комисията по номиниране на предложенията по двете направления - 1.06 - 15.06.2021 г. Реализация на номинираните събития на открито - 25.06 - 5.07.2021 г. Реализация на номинираните проекти на закрито - 1.09 - 30.11.2021 г. 

За контакти и изпращане на материали: t.r.sfumato@gmail.com. При необходимост на кандидатстващите екипи организаторите имат готовност за консултации и обсъждания.

"Малък сезон 2021" се реализира с подкрепата на Столичната община. Комисията е в състав проф. Иван Добчев, проф. Маргарита Младенова, Стефан Иванов - поет, драматург, изпълнителен директор на "Малък сезон", Ясен Василев - поет, драматург, изпълнителен директор на "Малък сезон", Иван Димитров - поет, драматург, ръководител на проекта "Виртуална работилница "Сфумато", Данислава Томова - координатор "Малък сезон".

Задава се рязко поскъпване на парното

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 120

Комитова откри още нарушения на магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 120

Премахват обществените телефони

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 120

Торнадо в Чехия рани над 150 души

автор:Дума

visibility 0

Меркел предложи среща ЕС-Русия

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 120

Размирици с нелегални мигранти в Литва

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 120

Главата на Ламята

автор:Ина Михайлова

visibility 695

/ брой: 120

София отива на изборите с призив за промяна

автор:Деси Велева

visibility 282

/ брой: 120

Новата Стара Европа

автор:Юри Михалков

visibility 224

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ