24 Септември 2020четвъртък20:18 ч.

Отварят Морската гара на Бургас през октомври

/ брой: 192

автор:Красимир Кръстьовски

visibility 2133

Строителството на Морската гара на Бургас е почти завършено и се очаква до 1 октомври тя да посрещне първите си пасажери. На 5 октомври се очаква "Селебрити се Констилейшън" да акостира в порта с над 2000 пътници и 1500 души екипаж, а още 4 круизни кораба - до края на годината.
Пасажерите ще бъдат извозвани с автобуси през централния вход на пристанището. В Морската гара ще работят 8 гишета, като приемането на документите нямало да отнема повече от 8 секунди на човек. Създава се и организация между Гранична полиция и туроператорите.
Тази гара трябваше да заработи още през 2011 г., а през 2014 да бъде готов целия проект. Дейностите за зоната за обществен достъп обаче бяха спрени и сега тази сграда се строи със средства на Пристанище - Бургас и Пристанищна инфраструктура, каза областният управител Павел Маринов. Той допълни още, че е планирано изграждането и на второ крило, в което ще бъде настанена администрацията. Гарата няма да бъде свободна за достъп на граждани, докато не бъде завършена първата фаза от проекта.
Стойността на първата фаза е някъде около 24 000 000 евро. Средствата ще бъдат привлечени от банки и специализирани структури. "Ще бъдат изградени вертикална планировка, атракционна зона, трафик кулата и различни инсталации", допълни Маринов. Строителството на самата трафик кула започва до 2-3 месеца и ще продължи 12 месеца.
На 5 октомври гарата ще работи. Ангажимент на общината е да изгради и достъп от града. Сега ще почистим мястото и ще го асфалтираме. Първата среща на пасажерите трябва да бъде приятна, а сега започнаха изграждане и на ВиК структура, която ще бъде завършена до 2 месеца, каза Николай Тишев, изпълнителен директор на Пристанище Бургас ЕАД.
 

Класическата гимназия минава на онлайн обучение всеки петък

автор:Дума

visibility 26

Намериха изчезналия Мехмед

автор:Дума

visibility 169

Колекторите нямат право да тормозят длъжници на работа

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 181

Само столичното парно има проблем с фактурите

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 181

Борисов ни обяви за стратегически газов център

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 181

Фирмите няма да губят компенсациите за вируса при запори

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 181

Трюдо обяви втора вълна на КОВИД в Канада

автор:Дума

visibility 172

Остър сблъсък между Китай и САЩ в ООН

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 181

Берлин отхвърля условията ни към Скопие

автор:Дума

visibility 523

/ брой: 181

ЕС предлага задължителни правила за миграцията

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 181

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 283

Гоце Делчев: Македония ще се обедини с България

автор:Христо Георгиев

visibility 511

/ брой: 181

За някои дреболии, които не са дребни

visibility 356

/ брой: 181

БСП и "войните срещу цивилизацията"

автор:Мирослав Попов

visibility 311

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ