02 Август 2021понеделник06:52 ч.

Отстрелът

/ брой: 33

автор:Милена Николова

visibility 1800

Да се спре с "приятелския огън" на ГЕРБ по посока към Реформаторския блок, прикани Найден Зеленогорски от ДБГ и потърси мека словесна форма, за да бъде чут от 17 етаж на НДК до Банкя. И е прав човекът, вече един месец ГЕРБ се изживява като опозиция на бившия си малък коалиционен партньор и го слага на амбразурата за щяло и не щяло. 
В предизборната кампания лидерите на ГЕРБ засипаха РБ с доволно количество обвинения. От всичко, изречено до момента, се оказва, че при управление на ГЕРБ всички прегрешения са на Реформаторския блок. Затова Зеленогорски внимателно призова да се внимава, да не се прекрачва границата на приличието, защото после може именно този РБ да се окаже отново желаната патерица за управленските амбиции на Борисов.
ГЕРБ така и не направи анализ на допуснатите грешки, за това колко некомпетентни хора сложи на места, където се изискваше експертност. Тяхното управление беше сведено до проста бакалска сметка от типа "взел-дал". Сега, два месеца преди вота, се търси виновен за неуспехите. И се намериха обичайните заподозрени - тия, на които даде от "баницата" без условие, само срещу едното гласуване в парламентарната зала.
Много е лесно към днешна дата да посочиш като виновни Кунева, Ненчев или Москов. Те са много лесна плячка, но допреди месец дори ги наричаха "отличници". Именно ГЕРБ си ги подбра тогава. Не по качества, а по послушание. Защото основната цел беше да се направи правителство на ГЕРБ на каквато и да е цена, за сметка на всичко и всички в държавата. И днес, когато обувката на ГЕРБ стиска, обичайният заподозрян е същият РБ, дето се беше подложил като постелка на мастодонта, само да му угоди. Но и в политиката е като в живота, не е важно кой яде баницата, а кой му я дава. И може би е по-добре, преди да търси виновните извън, ГЕРБ да ги потърси първо в своите първи редици.

Червен код за опасни жеги в понеделник

автор:Дума

visibility 228

Всички искат от ИТН гаранции и имената на министрите

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 146

БСП е на прага да осъществи политиките си

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 146

70% от "Хемус" е платена, но само 13% е изградена

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 146

Има риск ББР да не си върне едрите кредити

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 146

Голяма част от София остава без топла вода

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 146

83 на сто е ръстът на летните туристи

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 146

Ваксините на Pfiser и Moderna поскъпват за ЕС

автор:Дума

visibility 107

Гореща вълна и пожари в Южна Европа

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 146

В САЩ подгонват наематели, останали без средства

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 146

Пълен парадокс

автор:Мая Йовановска

visibility 135

/ брой: 146

130 години социалистическо движение в България

visibility 206

/ брой: 146

Титанична битка за пенсиите

автор:Ева Костова

visibility 192

/ брой: 146

Студио Хъ

автор:Юлия Кулинска

visibility 428

/ брой: 146

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ