04 Юни 2020четвъртък23:54 ч.

Отровиха Марица с хидравлично масло

/ брой: 25

автор:Дума

visibility 121

Река Марица отново бе замърсена, този път РИОСВ проверява инцидентно изпускане на нефтопродукти от завод край Пазарджик. Установена е производствена авария в цех -  спукана е тръба на хидравлична преса, дейността на предприятието била преустановена със заповед на директора. Взети са проби от реките Пишманка и Марица за нефтопродукти и полициклични ароматни въглеводороди. Установен е филм от нефтопродукти по течението и на двете реки, както и при мостовете на Марица при село Огняново и Стамболийски. В края на януари в Марица бяха открити тонове мъртва риба, след като "Екоинвест" отрови реката.

Няма открито замърсяване на водите на Марица в пловдивския участък, заяви Димитър Бришимов, командир на аварийното звено на областната противопожарна служба. Неговият екип е дежурил край жалузите до района на Адата, където са изградени специални съоръжения за прихващане на евентуални нефтени петна. "При аварията в завод "Каучук" са изпуснати 650 литра хидравлично масло. Водните проби по Марица обаче засега са отрицателни. Това означава, че или проникналото замърсяване е съвсем минимално, или разливът е абсорбиран от почвата и речните наноси. За това случайно е спомогнало маловодието на Марица, чието сухо корито вероятно е попречило на замърсителите да се влеят в течението", предположи той.

Ново огнище на COVID-19 в Сърница

автор:Дума

visibility 6

От КЕВР заговориха за по-евтино парно

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 105

Забраняват игралните зали извън курортите от 2026 г.

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 105

НСИ отчете най-ниския ръст на икономиката от 5 години

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 105

НАП няма да запечатва обекти за малки нарушения

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 105

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 105

Путин гневен заради екокатастрофа

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 675

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ