22 Януари 2021петък19:14 ч.

Отложиха уседналостта за прием в забавачки

/ брой: 133

автор:Деси Велева

visibility 715

Столичната община за пореден път промени правилата за прием в детски градини и ясли. Съветници от ГЕРБ решиха да отложат влизането в сила на критерия, който предвиждаше предимство за родители, живеещи по-дълго време в София. Уседналостта трябваше да важи за прием от септември, когато вече са преминали основните класирания за забавачките. След бурни дискусии с родители общината реши да отложи критерия за учебната 2021-2022 г. 

Нова наредба ще бъде предложена за обсъждане през септември. В нея се предвижда за прием да се взема предвид адресът не на родителите, а на детето, както е сега в училищата. В момента при кандидатстване в детска градини родителите имаха възможност да избират по-благоприятния адрес - на бащата или майката, ако те са различни. От следващата година вече ще се кандидатства само с адреса, на който е записано детето. Допълнително ще се прецени колко дълга да е уседналостта и колко точки да носи. Новото е, че ще бъдат уеднаквени правилата за прием в детските градини с ясли и в самостоятелните ясли, които са в системата на здравеопазването. По предложение на Диян Стаматов, директор на 119 СУ и общински съветник от ГЕРБ, част от незаетите места, предвидени за деца с хронични заболявания и СОП, ще се обявяват за свободни по общия ред за първо текущо класиране, което обикновено е през септември. ДУМА припомня, че правилата за прием се променят от общината всяка година.

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 378

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 480

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 476

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 248

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ