Отлежавали в морето вина са хит в Испания
/ брой: 26
Вина, намерени в трюмовете на потънали кораби, се ползват с голямо търсене в Испания. Изследвания показали, че морето е идеална среда за зреенето на напитката. Прочута изба от испанския град Херес де ла фронтера вече пусна в продажба първото вино от Андалусия, отлежавало на морското дъно и то в амфори като на древните финикийци.
Собствениците на "Луис Перес" представиха пред екип от 20 видни сомелиери "подводно" вино, отлежавало край бреговете на Андалусия на дълбочина 12 метра. Тази техника вече се експериментира и в други области на страната.
Уникалното в това вино е не само отлежаването под водата, а и използването на амфори, направени с материали и технология като на финикийците, които са правели същото и със зехтина.