26 Март 2019вторник14:40 ч.

Новият мултимедиен център предлага много нови възможности за презентации и изложби

Откриха нов мултимедиен център

/ брой: 51

автор:Павлета Давидова

visibility 88

С нов мултимедиен център, чиято цел е да се превърне в притегателно място за журналисти и културни дейци, се похвалиха вчера от БТА. "Представителите на всички видове изкуства могат да се чувстват като у дома си. Тук могат да бъдат правени пресконференции, става прекрасно изложбено студио, могат да се правят моноспектакли, премиери на книги и др. Това е едно мултиинформационно и медийно мултикултурно пространство, което съм убеден, ще стане любимо на много хора", прикани бъдещите си гости директорът на агенцията Максим Минчев.

Залата е с капацитет от 100 седящи места и е оборудвана с изключително съвременна техника и мултимедия. Намира се в приземния етаж на БТА, там, където някога се е помещавала печатница. Проектът е на арх. Бойко Кадинов, а вътрешността наподобява фасадата на БТА. Търсена е прилика с агора, с градски площад, затова и паркетът наподобява подредбата на емблематичните за София жълти павета, обясни доц. Георги Лозанов, който ще отговаря за центъра. Падащи екрани за мултимедия, таблети по стените и възможности за визуални и акустични ефекти допълват нововъведенията. Залата разполага със система за панорамна прожекция до 180 градуса, интерактивни тъч скрийн екрани и висококачествен звук.

Минчев обяви, че амбицията на БТА е мултимедийният център да бъде изцяло погълнат, ако не от 5D технологии, то поне от 3D.

Пръв гост на артистичното кътче бе проф. Греди Асса, който представи своя колекция от картини. В сряда вечер със своеобразна предпремиера възможностите на центъра са изпробвали носителките на Латино Грами "Еструна - Арканхел и Нови български гласове", които са изпълнили свои песни с музикален аранжимент на доц. д-р. Георги Петков.

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 291

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 212

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 58