Отказът от месо може да е вреден
/ брой: 201
Отказът от месо може да доведе до здравословни проблеми, заявява в интервю за РИА "Новости" диетологът Олга Чунтова, цитирана от "Дарик нюз". Тя отбелязва, че когато се откажем от животинските протеини, в организма ни спират да постъпват важни елементи, като витамини Д и Б12, които увеличават риска от инсулт, както и омега-3 мастни киселини, креатин, холестерол, йод, фосфор и калций.
Тя добави, че хората, които се отказват от месото, не трябва да пият прекалено много кафе и чай. И двете напитки могат да попречат на усвояването на желязото. В храната трябва да се включат и водорасли, семена от чиа, орехи, яйца и ленено семе - тези храни бързо компенсират недостига на полиненаситени мастни киселини.