03 Юли 2020петък19:21 ч.

Отчетоха най-топлото десетилетие, регистрирано някога

автор:Дума

visibility 757

С 2019-а година завършва най-топлото десетилетие, регистрирано от 1885 година насам. Настоящата година е една от най-топлите в историята със своите горски пожари, засушаване, топлинни вълни и урагани, пише Франс прес. Заключенията се съдържат в доклад на ООН по повод 25 конференция по изменение на климата в Мадрид.
2019 година бележи края на едно извънредно топло десетилетие, на топене на ледовете и на рекордно повишаване на нивото на моретата в глобален мащаб. Всички тези промени се дължат на парниковите газове, изпускани в атмосферата вследствие на човешката дейност, се казва в доклад на Световната метеорологична организация.
2019 година ще се нареди на втора или трета позиция в класацията на най-горещите години, регистрирани някога от 1885-а насам, годината в която е започнало редовното отчитане на годишните температури.
Учените напомнят пагубните последици от глобалното затопляне - покачване на средното ниво на океаните, повишена киселинност на водите, топенето на ледената покривка на Гренландия. Това пък води след себе си екстремни климатични явления като наводнения, топлинни вълни, горски пожари или продължителна суша.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 454

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 396

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1014

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ