15 Декември 2019неделя14:29 ч.

Отчетоха най-топлото десетилетие, регистрирано някога

автор:Дума

visibility 416

С 2019-а година завършва най-топлото десетилетие, регистрирано от 1885 година насам. Настоящата година е една от най-топлите в историята със своите горски пожари, засушаване, топлинни вълни и урагани, пише Франс прес. Заключенията се съдържат в доклад на ООН по повод 25 конференция по изменение на климата в Мадрид.
2019 година бележи края на едно извънредно топло десетилетие, на топене на ледовете и на рекордно повишаване на нивото на моретата в глобален мащаб. Всички тези промени се дължат на парниковите газове, изпускани в атмосферата вследствие на човешката дейност, се казва в доклад на Световната метеорологична организация.
2019 година ще се нареди на втора или трета позиция в класацията на най-горещите години, регистрирани някога от 1885-а насам, годината в която е започнало редовното отчитане на годишните температури.
Учените напомнят пагубните последици от глобалното затопляне - покачване на средното ниво на океаните, повишена киселинност на водите, топенето на ледената покривка на Гренландия. Това пък води след себе си екстремни климатични явления като наводнения, топлинни вълни, горски пожари или продължителна суша.

Джонсън вече мисли за реформи в страната след Брекзит

автор:Дума

visibility 265

Борис Джонсън ликува, обеща Брекзит на 31 януари

автор:Дума

visibility 339

САЩ пак размахаха санкционната тояга

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 240

Натиснатият бутон

автор:Ивелин Николов

visibility 534

/ брой: 240

Бъдещето от филмите идва до пет години

автор:Георги Георгиев

visibility 457

/ брой: 240

За Шекспир, Вазов и шестокласниците

visibility 619

/ брой: 240

Датата

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 240

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ