04 Юни 2023неделя10:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до полунощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има градушки. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието и в крайните югоизточни райони. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27 градуса, в София - около 22. Днес още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до полунощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има градушки. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието и в крайните югоизточни райони. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27 градуса, в София - около 22.

От трона на краля слънце...

/ брой: 75

автор:Петра Ташева

visibility 900

За три десетилетия всички обикновени граждани  се увериха, че смяната на управленската система беше само в полза на управниците ни. Малко е да се каже, че ни управляват некадърни хора! Управниците ни не обичат България, не обичат българите, даже ги мразят! Щом оставиха дедите и родителите си да мизерстват. Последното доказателство за това е гаврата с мизерните пенсии. Вместо да ги увеличават, че са най-малките в Европа, те се чудят как да ги намалят, как да ги орежат. А кога пенсиите у нас ще бъдат справедливи и нормални?

От тридесет години най-важното за всички властници е те да бъдат облагодетелствани, да живеят в лукс и разкош, да имат големи и удобни жилища, да бъдат обгрижвани, пазени. И доходите им да се увеличават непрекъснато. Те се считат за особи, чиито безгранични привилегии трябва да бъдат запазени! А законите, които създават, са само за безправния и унижен народ! 

Има ли някой обикновен гражданин, който да е доволен от днешното образование, от сегашното здравеопазване, от икономиката, която крее и едва мъждука? Кой е доволният от качеството на строежите, от търговията, в която цари хаос, измама и менте? 

Но пък не спира неудържимият стремеж към властта? Защото у нас само за властниците има живот! Да сте видели наш депутат или управник да ходи пеша, да пътува с градския, с обществения транспорт? Те редят ли се на дългите опашки в здравните заведения, които са търговски дружества? И лекари, и фармацевти, и пациенти негодуват, но кой да ги чуе?! Здрав да си - няма да издържиш! Пациентите на един личен лекар са хиляди, а направленията свършват още в средата на месеца! Ако имаш спешна нужда - плащай си! Ако нямаш пари, примиряваш се и отиваш в по-добрия свят! Това са законите у нас за простосмъртните. Повечето от създателите на тези правила и закони се лекуват в чужбина.

Напоследък настъпи криза и за лекарства. И там хаосът и печалбата властват. Не стига, че лекарствата са скъпи и неефективни, пък и за  повече печалба вносителите правят реекспорт и аптеките у нас често остават без животоспасяващи лекарства. Това знаят ли го нашите законодатели? Сигурно не, то не се отнася за тях! Те имат неограничени средства и могат да си набавят лекарства от цял свят!! 

Какво да кажем за страха, който ни тероризира, за дебнещите ни всеки миг опасности? Хората оскотяха от ужаса, в който живеят, от недоимъка, от нарастващата агресия на малки и големи. А тревога у нашите управници от тези недъзи в обществото ни НЯМА!

Младите, а и по-възрастните се увериха в неуправията на държавата ни и затова напускат страната. А ние търпим това неравноправие, това унизително безправие, което отвори пропаст, непоносимост между управниците и народа, между поколенията! Необходима е скорошна смяна на това убийствено за българите и за България управление! Премахването на привилегиите на управниците и поставянето им в условия на обикновени граждани ще им даде възможност да разберат, че законите, които са създали, ощетяват хората, правят живота им не само труден, но и невъзможен! Ще ги оставим ли да властват, за да си осигуряват богатства и  лукс до девето коляно? Кое управление в нашата история е било с такива безгранични привилегии?

Истинската демокрация търпи ли някъде подобни извращения? Питам се и сама си отговарям - твърдо не! Но за това са нужни хора на място, честни избори, компетентност, силна икономика, липса на олигархични апетити, силен парламент и изпълнителна власт в името на народа. А не олигофрения на всяка крачка и имитиране на народовластие под трона на краля слънце... 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ