20 Ноември 2019сряда01:12 ч.

АНАТОЛИЙ СТАНКУЛОВ

Актуално

От търговийката по-голямо нема

На изборите покупко-продажбата вървя по-добре, отколкото на борсата

/ брой: 213

автор:Йонко Бонов

visibility 351

Време за избори. Борсата за купуване на гласоподаватели пак отвори широко врати. В предизборните хроники се търкаляше празният от съдържание надпис: "Купуването и продаването на гласове е престъпление." От няколко десетилетия у нас престъплението се е наложило като нормална норма в човешките отношения. Предизборният пазар за покупко-продажба няма почивен ден. Винаги има желаещи да купуват на безценица и винаги ще има такива, които желаят да бъдат купувани. Само че тези, които купуват, когато вземат властта, как ще се погрижат да управляват онези, които са купили?

На първия тур можеше някак да мине номерът. Но на втория тур - при толкова прости от техническа гледна точка бюлетини, с две имена и две квадратчета, как така се навъртяха цели 600 000 невалидни бюлетини?! Манипулацията и подправянето са ясни като бял ден. Тия стотици хиляди реално са срещу властващите и техните избраници. Но пак никой нищо няма да докаже. Моралът и принципите са наритани от нашите властници някъде в канавката. Номерът е веднъж да се яхне тоя замижал сред тинята народ, че да се пришпори здраво в ребрата и да се зашиба през ушите, та да не си помисля да надига глава. Не му е работа да гледа как прехвърчат кайметата по европейски програми в джобовете на избрани властници. Виж, това никъде не пише, че е престъпление. А и да са го скалъпили нашите народни избраници в някое законче, осъден за злоупотреба по нашите географски ширини още не се е родил.  

За какво му е на народа да знае например, че обществените поръчки се правят в нечий личен интерес? Е, кметът ще отлее нещо от своето канче на по-големия си събрат властник отгоре, ама това си е част от играта. Щото, щом си издигнат за градоначалство, ти вече си длъжен не на онези, които се чудят как да свържат двата края и уж ще те избират да им помогнеш, ти си длъжен на началството над тебе. Нали така ни учи и самият министър-председател! Щом смогнеш да ги яхнеш онези под тебе, стискай по-здраво с крака и карай нагоре по пътеката - право към началството. Щом излееш в джоба му колкото трябва, ще остане все нещичко за наливане и в твоя. Народът вече е толкова изнемощял и обезверен, че и един протест, за да го чуят поне комшиите, не може да направи. По кварталите хората си казваха масово: "Абе, то всичко е предрешено." И само махваха безнадеждно с ръка, вместо да се огледат колко мургави братя влизат зад перденцето с джиесем в ръка, за да снимат бюлетината - доказателството, за да им платят после. Всички кметове воглаве с Данчето Фандъкова си пожелават такъв кротък народ. С това стадо те от ГЕРБ ще си хамкат пилафа на властта барем до следващото столетие.

Бяха избори, време за жътва по циганско лято. Чудно време за покупко-продажба. Еврото днес се пече, от търговийката по-голямо няма!

В ОИК се съмняват в избора на Фандъкова

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 223

Борисов даде на заден за болничните

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 223

Турция въвежда данък за хотелско настаняване

автор:Дума

visibility 82

С 2 ст. на киловатчас поскъпва токът

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 223

От ИПИ прогнозират по-високи местни данъци

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 223

14% ръст на заемите от бързи кредити

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 223

Евросъюзът договори бюджета за догодина

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 223

Брюксел съветва Киев да купува газ от Русия

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 223

ЕС и САЩ на различни позиции за Израел

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 223

Кратки новини

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 223

Успех без фанфари

автор:Георги Георгиев

visibility 116

/ брой: 223

Възкръсналият свидетел

visibility 97

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 223

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ