08 Август 2020събота15:01 ч.

АНАТОЛИЙ СТАНКУЛОВ

Актуално

От търговийката по-голямо нема

На изборите покупко-продажбата вървя по-добре, отколкото на борсата

/ брой: 213

автор:Йонко Бонов

visibility 1077

Време за избори. Борсата за купуване на гласоподаватели пак отвори широко врати. В предизборните хроники се търкаляше празният от съдържание надпис: "Купуването и продаването на гласове е престъпление." От няколко десетилетия у нас престъплението се е наложило като нормална норма в човешките отношения. Предизборният пазар за покупко-продажба няма почивен ден. Винаги има желаещи да купуват на безценица и винаги ще има такива, които желаят да бъдат купувани. Само че тези, които купуват, когато вземат властта, как ще се погрижат да управляват онези, които са купили?

На първия тур можеше някак да мине номерът. Но на втория тур - при толкова прости от техническа гледна точка бюлетини, с две имена и две квадратчета, как така се навъртяха цели 600 000 невалидни бюлетини?! Манипулацията и подправянето са ясни като бял ден. Тия стотици хиляди реално са срещу властващите и техните избраници. Но пак никой нищо няма да докаже. Моралът и принципите са наритани от нашите властници някъде в канавката. Номерът е веднъж да се яхне тоя замижал сред тинята народ, че да се пришпори здраво в ребрата и да се зашиба през ушите, та да не си помисля да надига глава. Не му е работа да гледа как прехвърчат кайметата по европейски програми в джобовете на избрани властници. Виж, това никъде не пише, че е престъпление. А и да са го скалъпили нашите народни избраници в някое законче, осъден за злоупотреба по нашите географски ширини още не се е родил.  

За какво му е на народа да знае например, че обществените поръчки се правят в нечий личен интерес? Е, кметът ще отлее нещо от своето канче на по-големия си събрат властник отгоре, ама това си е част от играта. Щото, щом си издигнат за градоначалство, ти вече си длъжен не на онези, които се чудят как да свържат двата края и уж ще те избират да им помогнеш, ти си длъжен на началството над тебе. Нали така ни учи и самият министър-председател! Щом смогнеш да ги яхнеш онези под тебе, стискай по-здраво с крака и карай нагоре по пътеката - право към началството. Щом излееш в джоба му колкото трябва, ще остане все нещичко за наливане и в твоя. Народът вече е толкова изнемощял и обезверен, че и един протест, за да го чуят поне комшиите, не може да направи. По кварталите хората си казваха масово: "Абе, то всичко е предрешено." И само махваха безнадеждно с ръка, вместо да се огледат колко мургави братя влизат зад перденцето с джиесем в ръка, за да снимат бюлетината - доказателството, за да им платят после. Всички кметове воглаве с Данчето Фандъкова си пожелават такъв кротък народ. С това стадо те от ГЕРБ ще си хамкат пилафа на властта барем до следващото столетие.

Бяха избори, време за жътва по циганско лято. Чудно време за покупко-продажба. Еврото днес се пече, от търговийката по-голямо няма!

Оранжев код за пожари в 15 области

автор:Дума

visibility 0

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 150

Самолет сe разцепи на две при кацане в Индия

автор:Дума

visibility 202

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 321

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 563

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1036

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 413

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ