26 Юли 2021понеделник19:25 ч.

Още колко пъти по толкова

/ брой: 182

автор:Веселин Стоянов

visibility 1606

Хубаво е да четеш вестници. Пък и не само вестници, днес има и всякакви сайтове с новини. Коя от коя по-пресни и многозначителни. Онзи ден например един вестник излъчи умопотресаваща новина. Двама наши спецагенти били изпратени преди няколко месеца в Румъния и Гърция. Там веднага успели да станат част от организирани престъпни групи, занимаващи се с трафик на хора и трансгранично разпространение на дрога. Направо да се разплачеш от умиление: най-сетне и ние поведохме борба срещу лошите и като един (в случая двама!) Джеймс Бонд погнахме негодниците.
И за да няма нито миг съмнение, лично шефът на Върховната касационна прокуратура Камен Михов обяснил пред газетата, че българските спецагенти са първите, които страната ни изпраща чрез спогодби за международно правно сътрудничество. Само дето не им казал имената, но... стават грешки, пък и има съображения за сигурност.
Хубаво е в българските вестници да се публикуват подобни дописки. Даже ще е още по-хубаво, ако може и имената да се публикуват. И кой къде работи и в коя престъпна групировка. Дори може да се организира съвместна акция с бюрата за работни места. Искаш да работиш в престъпна групировка - моля, изберете държавата. За по-непретенциозните може и в родните престъпни групировки. Тук обаче е по-сигурно, и да те хванат, има да те разтакават между съда и прокуратурата, докато се пенсионираш. Като дойде време за пенсия, казваш, че си от добрите и носиш трудовата книжка в пенсионното.
Говорят, че пенсиониран разузнавач няма. Има разкрити, осветени, предадени и така нататък разузнавачи, чийто край е летален. Хайде, Ахмед Доган е ясен, той изпълняваше висша държавна политика. Вярно, на друга държава, ама какво от това, той си е професионален разузнавач, а какво е професионалният разузнавач, ако не работи поне за три разузнавания!? Дилетант и прочие...
Днес питанката ни е за друго - какво е един прокурор, ако и да е на една от най-високите служби в държавата, след като осветлява присъствие на български спецагенти в съседски мафиотски структури?!? Тези структури, както е известно, имат интернационален характер, а вероятно и интернационално осведомяване, и това не поставя ли под съмнение възможността спецагентите да бъдат разконспирирани? Освен ако това не е начин, замислен от финансовия министър Симеон Дянков, за облекчаване на пенсионната система. Вярно, пенсионната система се нуждае от облекчение, но тези хора имат кураж да работят под прикритие за добрите идеали на бъдещето. Малко е неловко да ги "пенсионираме" по този начин. И то от прокуратурата...  Ама не им бил казал имената! Ами то само това оставаше - да им каже имената и ЕГН-то, кой няма да повярва на един прокурор?
Нещо ми се чини, че се връщаме 20 години назад. Само гледайте: разкриваме тайни разузнавачи в чужбина, а по телевизията започват да дават сериала "Робинята Изаура".
Не искам това да е истина. Аз едва изживях тези двадесет, какво остава за още толкова, или още колко пъти по толкова...
Такива работи...

Кацаров иска анекс към Националния рамков договор

автор:Дума

visibility 0

7 жертви в катастрофи у нас за 24 часа

автор:Дума

visibility 94

РЗИ-Благоевград с план за новата ковид вълна

автор:Дума

visibility 105

БНБ: Икономиката ще нарасне с 4,1% през 2021 г.

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 141

Енергийният холдинг с временен борд

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 141

Запазваме висок кредитен рейтинг и без Борисов

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 141

Държавната петролна компания пред закриване

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 141

Клиниките за COVID-19 отвориха отново в Гърция

автор:Дума

visibility 111

САЩ критикуват Скопие заради корупцията

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 141

По политиките ще ги познаете

автор:Валентин Георгиев

visibility 356

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ