19 Януари 2022сряда16:28 ч.

ново:

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва *** Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех *** Кристиан Вигенин: Днес България навлиза в нов етап от своето развитие *** Строителите на магистрала „Европа“ ще бъдат глобени *** 11181 са новите случаи на коронавирус Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва *** Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех *** Кристиан Вигенин: Днес България навлиза в нов етап от своето развитие *** Строителите на магистрала „Европа“ ще бъдат глобени *** 11181 са новите случаи на коронавирус

Още една полезна книга

/ брой: 257

visibility 926

Трифон МИТЕВ
 
В Стара Загора отбелязаха 7 ноември - Деня на Великата октомврийска социалистическа революция, с представяне на книга. Областното и общинското ръководство на БАС, фондация "Пламък - Стара Загора" и Регионална библиотека "Захарий Княжески" организираха среща на приятелите на антифашистката литература с книгата на Иван Милчев "Дибенко".
Кирил Милчев-Дибенко е легендарно име за антифашистката съпротива и партизанското движение в Чирпанския и Старозагорския край. Своя диря Дибенко е оставил и в нелегалната борба в Пловдив и Пловдивско през 30-те и 40-те години на миналия век. Като командир на партизанска чета Кирил Милчев загива в сражение с полицията край днешното с. Гита, Чирпанско, на 27 октомври 1943 г. - на 29-годишна възраст.
Книгата представя историята на целия род на Дибенко - рода на Ганевите от чирпанското с. Воденичарово. Прадядото и дядото са участници в националноосвободителното движение, цялата фамилия на Кирил Милчев се включва в антифашистката борба. Отделен раздел представя писаното и казаното за Дибенко - през годините след 9.IX.1944 г. Богат снимков материал, оформен като албум в книгата, представя житейския път на героя и целия род на Стойчо-Ганевите.
Авторът Иван Милчев, племенник на Дибенко, е изпълнил своя дълг към родовата памет и към съхраняване паметта на загиналите в борбата против фашизма. Издателство "Лаген" и печатница "Литера - принт" АД - Стара Загора, представят на читателската публика една полезна и хубава книга. Успех!

Скопие прие наше искане за името си

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 12

Шефът на ЦРУ посетил Украйна

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 12

Роберта Мецола е новият председател на ЕП

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 12

Турция променя името си

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 12

Барабар Петко с мъжете

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 12

Културата остава след бурите

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 12

Политически димки

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 12

Вяра Емилова: ДУМА трябва да бъде стандарт за левия печат

автор:Дума

visibility 756

/ брой: 12

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ