05 Юли 2020неделя17:40 ч.

Осъдиха кмета на Смолян

/ брой: 196

автор:Дума

visibility 187

Кандидатът на БСП за кмет на Смолян Стефан Сабрутев осъди досегашния управник на града Николай Мелемов. Делото е водено в Административния съд по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) след отказ на Мелемов да даде информация за публичните задължения на община Смолян. През юни Сабрутев поиска да му бъде предоставена справка за публичните задължения на общината по месеци в периода от 1.10.2018 г. до 1.06.2019 г. На 3 юли кметът отказа с мотива, че данните не съществуват в обобщен вид и справката не можело да се квалифицира като "обществена информация".

"Информацията е налична в община Смолян, може да бъде извлечена от документите и не е необходимо да бъдат извършвани допълнителни действия по събирането, тъй като финансовите задължения следва да бъдат отразени в бюджета на общината", посочи Сабрутев пред съда, като подчерта, че общественият интерес е налице, тъй като исканата информация е пряко свързана с разходите в общинския бюджет.

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 1226

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 798

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1385

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ