03 Май 2024петък17:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Определиха най-полезните плодове

/ брой: 95

автор:Дума

visibility 270

Американски експерти изследваха плодовете и зеленчуците с най-голяма хранителна плътност и определиха съдържащите най-значими количества витамини, минерали, фибри и протеини, съобщи "Хелт дей". Списъка оглавяват лимоните. Веднага след това са ягодите, портокалите, лаймът, розовият и червеният грейпфрут.

Колкото и голяма слава да имат боровинките, шести в класацията са къпините. Следва белият грейпфрут. Резултатите не означават, че малините са за пренебрегване. Важно е плодовете да са с всички цветове на дъгата. Така се осигурява най-голямо разнообразие от хранителни вещества и фитохимикали, които не се изчерпват с витамините и минералите.

Важен критерий при избора е зрелостта на плодовете. Kогато са зелени, хранителните им съставки са по-малко.

Учените от университета "Уилям Патерсън" са изследвали плодовете и зеленчуците за витамин В, включително тиамин, рибофлавин, ниацин, фолат, В6 и В12, вит. А, С, D, E и К, както и за калий, калций, цинк - общо 17 съставки, които са много важни за здравето.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 984

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 957

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 895

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 997

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1151

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 998

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 933

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1139

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 962

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1070

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ