22 Октомври 2019вторник09:33 ч.

По новите магистрали...

Позиция

ООН лепна демографски некролог на България

Родните евроатлантисти да ликуват - ще се стопим до 2 млн. заради следваните завети на саморазрухата и свободния пазар

/ брой: 119

автор:Юри Михалков

visibility 1800

ООН в аванс лепна нещо като некролог на нацията ни - населението на България никога няма да бъде повече от сегашните малко под 7 млн. души, сочи най-новата прогноза на организацията. "ООН: Свиквайте - в България никога няма да живеят повече хора", бодро изпапагалчи един сайтът, който е сред "джихадистите" на глобализма и либералния пазар у нас. Според ООН към 2100-а година населението на страната ще се срине или до 2,18 млн. души (най-лошият вариант), до 3,6 млн. (среден вариант), или до 5,5 млн. (най-добрият вариант). Родни демографи, статистици и социолози вещаят, че това може да се случи още в самия край на този век. А ако мислите, че това ще е броят на етническите българи, значи витаете в облаците. Същите тези демографи, статистици и социолози вещаят, че най-много от тези числа ще са циганите, следвани от турците (местата им може и да се разменят), докато българите ще кретаме на опашката. И как не, след като на година се топим средно с по 50 000 души, а на ден - със 136.

Този некролог се появи точно на 30-я юбилей от 10 ноември. Затова нямаме основание да униваме. Да, топим се и изчезваме, но за сметка на това ще паднем геройски в "святата" борба за либералния капитализъм, глобализма, човешките права. И саморазрухата. Страната ни никога вече няма да стигне до 

социалистическите 9 млн. жители 

А кажете сега, това не е ли "постижение" на цивилизационния ни избор след 10-и ноември, заради който сме си заслужили некролога. 

Да, топим се ударно, но след 10 ноември  следвахме "свято" заветите отвън и бездарието на новопръкнали се родни политици. И така разпродадохме за жълти стотинки или нарязахме и пратихме на скрап изградените дотогава фондове за 120 млрд долара. И разчистихме пътя за демографския ураган по нашите земи. Малко народи могат да се похвалят с такова нещо, само украинците комай ни бият. 

Да, към края на века светът може и да ни няма вече за нация, ама паднахме като свидна жертва на свободния пазар, отнесъл родното машиностроене с неговите 730 завода, 430 000 работещи, 35 000 инженери, 30 института и 5000 научни дейци. И с извоювани пазари в Близкия изток и Азия. Паднахме, ама пък за сметка на това изпълнихме дълга си към свободната конкуренция и изхвърлихме страната си от някогашната група с 30 държави, участващи в световния експорт на машини. 

Да, в края на века човечеството може и да ни няма за народ, ама като верни безгръбначни на чужди интереси и дрогирани от менте идеи, посегнахме на военната индустрия, която си бе  позволила да дава работа на 100 000 души, да носи годишно 1 млрд долара доходи и да въоръжава армията ни. Доземи коленичили пред чужди завети, разпарчатосахме и химическата индустрия, която бе надигнала глава да служи на националния, а не частния интерес и да носи 20% от постъпленията в западна валута. Не подминахме и корабостроенето, което на своя глава се бе пуснало из бурните води на конкуренцията, за да хвърли котва от 2 млрд долара в държавния бюджет.

Ами селото? Верни на "прозорливия" философски завет за "земя в реални граници", демократичните джихадисти ударно разгромиха работещите стопанства, изхранващи села и градове, попиляха овощарството и животновъдство и сега гордо рапортуват, че селото е обезлюдяло и жителите му отдавна са се отдали на свободно движение по чужди земи - за препитание. И трябва не да се срамуваме, 

а да се гордеем от подигравките на румънците 

че безмозъчно си унищожихме селското стопанство - за разлика от тях. Може и да не рушаха, ама предадоха капитализма.  

Може и да паднем до 2 млн. и да станем третият етнос, обаче не може да се отрече, че не отстъпихме нито милиметър от човешки права. Дадохме достоен отпор на посегателствата и дискриминацията срещу циганите, които все по-иновативно паразитират на българския гръб и все по-креативно търсят поводи да налитат на основния етнос на страната.  

Да, 10 ноември вкара страната ни в интензивното на историята и оттам нищо чудно да я извадят с краката напред. Обаче капитализмът ще изпише със златни букви, че индексът Джини на неравенство у нас никога вече няма да падне до социалистическото равенство от 21,7 пункта. И занапред само ще бие рекордните засега 40,2 пункта от 2017 година. България е страна на най-бедните, най-болните, най-безграмотните, най-нещастните и най-отчаяните хора в ЕС, казват просветени. Е, това не е ли пълно тържество на капитализма, триумф на самоунищожението, екстракт на умопомрачението. 

И да не забравяме какви "славни" лидери ни доведоха до некролога. Могат ли Левски, Ботев, Бенковски и други, дето загинаха за тая земя, да се сравняват с "юнаци" като Желю Желев, Константин Тренчев, Филип Димитров, Големия Ал, Емил Кошлуков, хубавото Наде, Петър Стоянов, Бойко Борисов. Трябва да им се признае заслугата, че като истински лидери на капитализма повечето от тях не бяха на мястото си - кой философ и мечтател, кой литератор, кой лекар, кой музикантин, кой дисидент, кой адвокат, кой студент, ама никой администратор. Но като лидери на разрухата попаднаха на точното място и в точното време. Като герои на това време те гледаха или да съсипват (по призание на Тренчев), или да настанят егото си в историята, или да се налапат с имоти и активи, да се намърдат в Европарламента.

В крайна сметка с такива лидери се прави капитализъм. С такива лидери се загива и геройски по "славния" път за национално самоликвидиране.

Николай Радев: Ще работим с неправителствения сектор

автор:Дума

visibility 167

Младен Тимчев:Спортът има бъдеще в община Сандански

автор:Дума

visibility 133

Ива Вълчева: Няма да обещавам, а ще действам

автор:Дума

visibility 128

Борисов сравни "Турски поток" с политическа магистрала

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 202

Експерт: Инфлацията е по-висока от тази, която отчита НСИ

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 202

БДЖ пусна поръчка за 40 нови вагона за над 76 млн. лв.

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 202

300 кг колбаси с опасна бактерия са изтеглени от пазара

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 202

Изтича срокът на примирието в Сирия

автор:Дума

visibility 0

Нетаняху върна мандата за съставяне на правителство

автор:Дума

visibility 142

Британският парламент отказа да разгледа сделката за Брекзит

автор:Дума

visibility 174

В САЩ съдят фармацевти

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 202

Топ 5 на провалите на Фандъкова

автор:Деси Велева

visibility 307

/ брой: 202

Владимир Москов: Вратата ми винаги е отворена за хората

visibility 109

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ