29 Май 2020петък10:44 ч.

Очакват леко забавяне на растежа у нас

/ брой: 51

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1220

През тази година може да има леко забавяне на икономическия растеж. Очакваме той да бъде 3%, при 3,1% за 2018 г., заяви председателят на УС "Райфайзенбанк България Оливър Рьогл при представянето на резултатите на банката за миналата година. Като отрицателна тенденция, която ще се запази и занапред, той определи ниското равнище на преките чуждестранни инвестиции. Те са били 1.5 млрд. евро през миналата година, толкова ще останат и през 2019 г. Сърбия и Румъния са над това ниво, коментира Рьогл.

Анализът на "Райфайзенбанк" потвърждава ползите за България от присъединяването към еврозоната. Това ще стане чрез засилване на политическата тежест на страната, така и заради по-голямата стабилност на банковия сектор, отпадането на валутния риск и намаляването на транзационните разходи. Увеличението на цените при самото присъединяване ще е около 0.2 - 0.3%. Очаква се повишение на цените заради конвергенцията на българската икономика в тази на еврозоната, но "не е важно, че цените ще скачат, а доходите да растат съпоставимо", добави зам.-председателят на управителния съвет Добромир Добрев. След присъединяването на България към банковия съюз и чакалнята на еврозоната фалити като този на четвъртата по големина българска банка - КТБ, "по толкова бърз и ужасен начин" няма да са възможни, коментира Оливър Рьогл. 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 234

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1166

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 385

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ