19 Септември 2020събота18:20 ч.

Обявиха конкурс за разходките по Ропотамо

/ брой: 197

автор:Красимир Кръстьовски

visibility 1186

Седмица след като бе разтрогнат концесионният договор за ползване устието на Ропотамо, Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас обяви конкурс за "разходка с лодка" по реката, в границите на резервата. Началната конкурсна цена на туристическата дейност за година е определена на 47 000 лв. с включен ДДС, като 10 на сто от тази сума е депозитът за участие на кандидатите. Оценяването и класирането на допуснатите предложения на кандидатите ще се извършва по критерии и коефициенти за тежест, като най-високата предложена цена ще носи 90 т., а техническите характеристики на лодките и опазването на околната среда - 10.
Сред изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите, е липсата на задължения към държавата и на неизпълнени договори към РИОСВ-Бургас. Кандидатите трябва да имат собствени плавателни съдове, които да отговарят на посочените изисквания в документацията, регистрирани по съответния ред в Изпълнителната агенция "Морска администрация". Задължителен е и професионален опит при извършване на туристически дейности с плавателни съдове минимум 2 години.
Последната точка от изискванията на практика изключва участието на последния концесионер, около чиято дейност през сезона имаше непрестанни скандали заради неизпълнение на договорни клаузи и извършването на незаконно строителство.

Пленумът на БСП се събра за последно преди Конгреса

автор:Дума

visibility 0

Касата ще поема тестовете на ученици под карантина

автор:Дума

visibility 44

Гешев нахъсва прокурорите, отвън искат оставката му

автор:Дума

visibility 65

Прокурорите избират свой представител във ВСС

автор:Дума

visibility 152

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 179

Как търпим това десет години?!

visibility 835

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 414

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 761

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ