27 Февруари 2021събота14:37 ч.

Обявиха конкурс за разходките по Ропотамо

/ брой: 197

автор:Красимир Кръстьовски

visibility 1257

Седмица след като бе разтрогнат концесионният договор за ползване устието на Ропотамо, Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас обяви конкурс за "разходка с лодка" по реката, в границите на резервата. Началната конкурсна цена на туристическата дейност за година е определена на 47 000 лв. с включен ДДС, като 10 на сто от тази сума е депозитът за участие на кандидатите. Оценяването и класирането на допуснатите предложения на кандидатите ще се извършва по критерии и коефициенти за тежест, като най-високата предложена цена ще носи 90 т., а техническите характеристики на лодките и опазването на околната среда - 10.
Сред изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите, е липсата на задължения към държавата и на неизпълнени договори към РИОСВ-Бургас. Кандидатите трябва да имат собствени плавателни съдове, които да отговарят на посочените изисквания в документацията, регистрирани по съответния ред в Изпълнителната агенция "Морска администрация". Задължителен е и професионален опит при извършване на туристически дейности с плавателни съдове минимум 2 години.
Последната точка от изискванията на практика изключва участието на последния концесионер, около чиято дейност през сезона имаше непрестанни скандали заради неизпълнение на договорни клаузи и извършването на незаконно строителство.

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 254

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 40

Гърция с нови ограничения

автор:Дума

visibility 71

Чехия и Словакия удължиха извънредното положение

автор:Дума

visibility 104

САЩ удариха ирански милиции в Сирия

автор:Дума

visibility 279

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 385

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 337

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 466

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 366

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ