13 Август 2020четвъртък11:17 ч.

Общинари искат оставката на кмета на Трън

/ брой: 119

автор:Юлия Кулинска

visibility 32

Общинските съветници Олег Тодоров и Харалампи Харалампиев настояват за отстраняването на кмета на Трън Станислав Николов, съобщиха от областното ръководство на БСП в Перник вчера. Двамата са внесли сигнал в Окръжна прокуратура, в който посочват, че градоначалникът осъществява търговска дейност и реализира печалба, което е в разрез със Закона за местното самоуправление и местната администрация. Тодоров и Харалампиев твърдят, че макар Николов, който е втори мандат кмет от ГЕРБ, да няма собствена фирма, той е регистриран като земеделски производител и получава европейски субсидии. От подадената от трънския градоначалник декларация пред Сметната палата става ясно, че той е декларирал приходи от стопанска дейност за 2011 година в размер на 155 625 лв., има налични средства в размер на 110 157 лв. и банков депозит в размери на 23 432 лв., пишат вносителите.
В края на миналата седмица Общинската избирателна комисия в Трън не успя да реши дали да прекрати правомощията на Николов. Ще изчакаме тридневния срок, в който кметът има право на възражение и след това ще излезем с окончателно решение, заяви председателката на комисията Роза Златанова. Тя призна, че Окръжната прокуратура е изпратила сигнала на двамата общинари, за да се запознаят членовете на комисията с изнесените в него данни и да преценят дали е налице забраната на чл. 41 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Според Златанова обаче нямало основания правомощията на Николов да бъдат прекратени, тъй като той не е регистриран по Търговския закон. Общинската избирателна комисия ще се произнесе окончателно по казуса на следващото заседание, което ще се проведе през тази седмица, уточни Златанова.
   

Тотален провал на летния сезон

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 154

Задават се по-скъпо парно и топла вода

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 154

Нова ядрена мощност - приоритет на държавата

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 154

Къщите около София са най-търсени в пандемията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 154

ЕС притеснен от втора вълна на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 154

Байдън избра цветнокожа за вицепрезидент

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 154

Над 200 ранени при протестите в Беларус

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 154

Кратки новини

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 154

Човечеството върви към нова световна война

visibility 432

/ брой: 154

Бил ли е масон цар Борис III?

автор:Христо Георгиев

visibility 305

/ брой: 154

За уродливостта на нормалното

автор:Владимир Георгиев

visibility 227

/ брой: 154

Българи срещу българи

автор:Петра Ташева

visibility 213

/ брой: 154

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ