15 Юли 2020сряда01:09 ч.

Няма работа за младите по света

Равнището на незаетите младежи в България е по-високо от средното за ЕС

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 1195

Световната безработица сред младите на възраст между 15 и 24 г. достигна най-високата си стойност от Втората световна война насам, съобщи Ройтерс. По данни на организацията по труда към ООН (ILO) до края на годината над 13%, или 81 млн. младежи от тази възрастова група, няма да имат работа заради икономическата криза. Съществува риск те да се почувстват излишни, а това от своя страна може да доведе до повече престъпност, психологически проблеми, насилие, конфликти и увеличена консумация на наркотици, предупредиха от ILO. Тенденцията ще продължи и през 2011 г., въпреки очакваното глобално възстановяване на икономиката.
Според изследване на Младежкия информационно-консултативен център - Благоевград, младите безработни у нас са 29,3 на сто. Оказва се, че равнището на младежка безработица в България е по-високо от средното за страните от Европейския съюз. На пазара на труда младежите са значителна група от лица в неравностойно положение. Причина за това е несъответствието между броя им с дадена професия и реалното търсене, ниската квалификация, неточна професионална ориентация и липса на трудов опит.
 

ЕК подкрепя мирния протест

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 133

Божков пак атакува в социалните мрежи

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 133

БСП иска удължаване на решенията за ТЕЛК

автор:Аида Паникян

visibility 12

/ брой: 133

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 398

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2264

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ