12 Август 2020сряда12:22 ч.

КЕВР отбеляза вчера 20 години от своето създаване с тържествено честване, на което беше валидирано пощенско издание

Няма да пипат цената на парното

/ брой: 174

автор:Дума

visibility 322

"Булгаргаз" очаква по-ниски доставни цени по дългосрочния договор с "Газпром експорт" и затова предлага на Комисията за енергийно и водно регулиране да одобри поевтиняване на природния газ през последното тримесечие на годината. Предложението на държавния газов доставчик е намалението в сравнение с цената през третото тримесечие да е с 0,11%, или с 5 ст.

Няма да има никакво повишение на цената на топлинната енергия до края на тази година, каза вчера председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред журналисти в сградата на регулатора, където комисията чества 20 години от създаването си. Той се аргументира със заявлението на "Булгаргаз" за намаление на цената на природен газ с 0,11%. 

Иванов каза още, че спрените топлоелектрически централи не влияят върху цената на тока за бизнеса, защото произвеждат малко мощности. Освен това предвиденият планов ремонт на ТЕЦ "Марица-изток 1" е завършил предсрочно. За момента КЕВР не е констатирала нарушения на лицензите на спрените ТЕЦ-ове, но вероятно има нарушения на комплексните разрешителни, които се издават от Министерството на околната среда и водите. КЕВР не се занимава с конкретния характер на първичното гориво, което постъпва в тези централи, уточни Иванов.

До 50 % по-малко клиенти в търговските вериги

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 153

Маркират месо от рискови региони с диамант и кръст

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 153

Въглищните ни централи ще работят до 2050 г.

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 153

Розовата индустрия е в шок

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 153

За първи път от 11 години Великобритания е в ресеция

автор:Дума

visibility 40

Доналд Тръмп забрани приложението TikTok

автор:Дума

visibility 84

Протестите в Беларус ескалираха

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 153

Русия първа в света регистрира ваксина

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ