01 Март 2021понеделник03:56 ч.

Някой друг

/ брой: 233

автор:Таня Джаджева

visibility 1415

В "Младост" протестират срещу настаняването в двора на болница "Света Анна" на центъра за наркомании. Прекалено близко бил до блоковете им, в съседство някак. Неприятни мисли им навявали зависимите, докато вървят към центъра, за да получат метадона си. Нищо, че всъщност това са хора, които искат да се излекуват. Имало опасност от престъпления, кражби имало. С прости думи - махайте ги оттук, да не ги виждаме!

В "Захарна фабрика" протестират срещу факта, че отвори отново врати Кризисният център за бездомници в един от блоковете на квартала. Искат хората да не гледат и да не се разминават по улиците с мръсни несретни клошари. И тука имало опасност от престъпления, кражби имало. С думи прости - да ги няма, да не ги виждаме!

Кметът на района подкрепя, видите ли, недоволството на хората и вика, че трябвало "по-общо решение".

Какво да е по-общото решение, г-н кмете? Да натоварим всички бездомници, които в минусовите температури чукат на вратата на единия от общо двата кризисни центъра в столицата, за да пренощуват, на рейсове и да ги качим на Мусала?! Че гледката им да не дразни мнозинството от чисти, спретнати, стоплени, напапани жители?

Какво да правим с наркозависимите в София? Къде "някъде другаде" да ги лекуваме? Колко по-далеч от нас, здравите, да ги изолираме? Ако искате, направо всички на стадиона и веднъж завинаги, а?

Лесно е да си състрадателен и благотворителен, когато злото не е в дома ти, в семейството ти. Лесно е да цъкнеш някой друг есемес, докато си на топло пред телевизора, от който през декември все те призовават да помогнеш на нуждаещ се "в тихата свята нощ". Колкото да изпереш гузната си съвест.

Обаче ония другите - клошарите, бездомните, мърлявите, наркоманите, зависимите, далеч от дома ми. Далеч от уюта ми. Далеч от погледа ми. Далеч от съвестта ми. Тя е изпрана. Някой друг да се оправя с тях - по-общо.

Кой някой?

Бойко Борисов нареди да пуснат зелените коридори

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 41

Илияна Йотова: Цинизъм е да забраняват тържествата на Шипка

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 41

Обзор излезе на референдум за нова община

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 41

Правителството оценено с "тройка"

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 41

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 41

Европа се затваря пред третата КОВИД-вълна

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 41

Георгиевски с проект за спора Скопие-София

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 41

Горбачов настоява за среща на Путин и Байдън

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 41

Политическата криза в Армения се изостря

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 41

Потьомкинското село

автор:Славчо Кънчев

visibility 136

/ брой: 41

Датата

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ