24 Ноември 2020вторник12:04 ч.

Някой друг

/ брой: 233

автор:Таня Джаджева

visibility 1160

В "Младост" протестират срещу настаняването в двора на болница "Света Анна" на центъра за наркомании. Прекалено близко бил до блоковете им, в съседство някак. Неприятни мисли им навявали зависимите, докато вървят към центъра, за да получат метадона си. Нищо, че всъщност това са хора, които искат да се излекуват. Имало опасност от престъпления, кражби имало. С прости думи - махайте ги оттук, да не ги виждаме!

В "Захарна фабрика" протестират срещу факта, че отвори отново врати Кризисният център за бездомници в един от блоковете на квартала. Искат хората да не гледат и да не се разминават по улиците с мръсни несретни клошари. И тука имало опасност от престъпления, кражби имало. С думи прости - да ги няма, да не ги виждаме!

Кметът на района подкрепя, видите ли, недоволството на хората и вика, че трябвало "по-общо решение".

Какво да е по-общото решение, г-н кмете? Да натоварим всички бездомници, които в минусовите температури чукат на вратата на единия от общо двата кризисни центъра в столицата, за да пренощуват, на рейсове и да ги качим на Мусала?! Че гледката им да не дразни мнозинството от чисти, спретнати, стоплени, напапани жители?

Какво да правим с наркозависимите в София? Къде "някъде другаде" да ги лекуваме? Колко по-далеч от нас, здравите, да ги изолираме? Ако искате, направо всички на стадиона и веднъж завинаги, а?

Лесно е да си състрадателен и благотворителен, когато злото не е в дома ти, в семейството ти. Лесно е да цъкнеш някой друг есемес, докато си на топло пред телевизора, от който през декември все те призовават да помогнеш на нуждаещ се "в тихата свята нощ". Колкото да изпереш гузната си съвест.

Обаче ония другите - клошарите, бездомните, мърлявите, наркоманите, зависимите, далеч от дома ми. Далеч от уюта ми. Далеч от погледа ми. Далеч от съвестта ми. Тя е изпрана. Някой друг да се оправя с тях - по-общо.

Кой някой?

С 43% са скочили дълговите проблеми на фирмите

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 224

Таксита и автобуси плашат да спрат работа в сряда

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 224

Над 70% срив на въздушния транспорт и туризма

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 224

С парите от такса "водомер" щели да ремонтират мрежата

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 224

Великобритания разхлабва част от мерките от 2 декември

автор:Дума

visibility 165

Масово безплатно тестване в Загреб

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 224

Байдън избра трансатлантик за дипломат №1 на САЩ

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 224

Вебер: Ако не беше пандемията, ЕНП да е изгонила Орбан

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 224

И Нощта на учените - онлайн

автор:Велиана Христова

visibility 167

/ брой: 224

Нямало фашизъм в България ли?

visibility 411

/ брой: 224

Датата

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 224

Никъде другаде в ЕС хора не издъхват на стълбите пред болница

автор:Дума

visibility 305

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ