04 Април 2020събота16:06 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

"Ново време" организира дискусия за лявото днес

/ брой: 14

автор:Ева Костова

visibility 388

Темата "Лявото днес - за достоен труд и социални права!" събра в Централния клуб на БСП читатели, автори и почитатели на сп. "Ново време", анализатори и експерти. Представен бе бр. 11/12 за 2019 г. на "Ново време", излязъл в края на м.г.

Срещата бе по инициатива на редколегията, която се опитва да утвърди установена отскоро традиция представянето на поредния брой да се съчетава с дискусия от политическия или социално-икономическия дневен ред.

Главният редактор Георги Пирински говори за застрашителното нарастване на социалните неравенства не само у нас, като посочи някои от опитите да се отговори на това предизвикателство. Той насочи вниманието към Европейския стълб за социални права. Празни приказки ли са това или високо вдигната топка, която БСП с активна политика и инициативи трябва да върне в полето на комисията, провокира Пирински. Той цитира изявлението на шефката на МВФ Кристалина Георгиева за необходимостта от прогресивно данъчно облагане, остро оспорвано от управляващите у нас. Пирински отбеляза многозначителната идея на френския президент Макрон да се лишават от европейско финансиране страните членки на съюза, които не осигуряват приличен жизнен стандарт на населението си.

Много от участниците подчертаха проблемната медийна среда, това, че капиталът днес е много силен и медиите са изкупени от олигарси. В този контекст ораторите свързаха перспективите за съдържателен и действен дебат по значимите теми на обществото с медиите на БСП. Прозвуча препоръка "Ново време" да се превърне в теоретичното поле, на което с дискусии да се дават отговори и решения.

Георги Пирински бе категоричен, че сп."Ново време" ще се стреми не само да стане платформа за дискусии, но и да заеме неформално място в живота на социалистите.

Едва 228 фирми искат помощ по схемата 60/40

автор:Дума

visibility 32

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 468

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 901

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 700

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 423

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 297

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ