04 Април 2020събота15:28 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Ново двайсет

/ брой: 52

автор:Аида Паникян

visibility 513

Беше ли България готова за срещата с коварния COVID-19? Не! Нито повече, нито по-малко от всяка друга държава в света. Не може да се отрече, че немалка част от действията на правителството са в голяма степен навременни и адекватни. Е, нашенецът от 30-ина години все бърка демокрацията, която е еквивалент на ред и законност, със слободията. И в сегашната ситуация май тоягата повече му подхожда от моркова. Но това е друг въпрос. 

Днес иде реч за защитата на всички онези, които във всеки миг се срещат с лукавия, често смъртоносен, вирус. На тях ръкопляскаме вечер от прозорците и балконите си, докато те са в ръкопашната битка със Смъртта и често правят невъзможното, за да я надвият. А врагът не е само COVID-19... 

Освен от нашата признателност те имат нужда от осезаема защита. В момента тя се свежда до ръкавици, маски, очила - все специални средства, които да пазят здравето и живота им. Властта пое този нелек ангажимент. Но на практика доста трудно го осъществява. Поне половинчатите й действия говорят за това - трансформира болница в инфекциозна, без да е осигурена с оборудване и подготвени кадри; хвърля медици и фармацевти в огъня, без да им осигури поне маски и ръкавици. Примерите не са малко. Иии... ново двайсет: МЗ изведнъж отваря дарителска сметка, за да купува защитни облекла. В това време премиерът обикаля български фабрики за производство на такива облекла, които работят с пълна пАра. Но пък България няма да участва в обща поръчка на ЕС за медицински маски, които липсват в аптеките... 

И в този толкова тежък момент, когато и измамниците, спекулантите, че и мародерите пак са в рая си, управниците ни ще продължат ли да ни лъжат и да се оплитат в лъжите си? Този път залогът е прекалено голям. Изтерзаният българин ще бъде ли в състояние да понесе още лъжи?

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 457

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 888

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 668

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 408

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 294

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ