05 Април 2020неделя21:14 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Новият Хитлерюгенд

/ брой: 25

автор:Валентин Георгиев

visibility 713

Цивилни доброволци с минимум основно образование, които да помагат на полицията в опазването на обществения ред и да правят граждански арести. Това предлагат между първо и второ четене на промени в Закона за МВР депутати от ВМРО... Трудно е за вярване, че уж образовани хора, влезли в парламента, могат въобще да си помислят да прокарат подобни идеи. При това опитите им не са за първи път. Създаването на паравоенни структури е абсурдно за една държава с претенции да е демократична. На практика това възражда най-мрачните времена на "черните ризи" в Италия и "кафявите отряди" в Германия. За потомците на ВМРО обаче подобни фашизоидни практики от миналото явно изглеждат нормални. 

Защо е нужно създаването на "гражданска полиция", ако това така или иначе вече е регулирано от закона? Показателно е, че самото МВР се обяви против промените с аргумента, че патрулно-постова дейност по закон могат да извършват само полицейски служители и няма как това да се прехвърли на обикновени граждани. Да не говорим, че хората на Каракачанов предлагат въпросните доброволци да са и "професионално обучени", което предполага заделянето и на финансов ресурс за обучението им. Как точно щели да работят - това трябвало да се определи с наредба на вътрешния министър. А министърът от джоба си ли ще плаща след това всички присъди по дела, заведени от гражданите за нанесените им щети?

Впрочем, като са рекли А от ВМРО, нека продължат и по-нататък. Направо да предложат доброволци с право да разстрелват на място. Да бъдат в кафяви ризи, шапки и ленти със свастики на ръкава. Нещо като Хитлерюгенд в БГ вариант. А за да са в крак с днешното време, да носят синя каска и торбичка с "Билла". Така поне ще напомнят кой е вносителят на помпозната идея. Шегата настрана, но само такава мярка остава да бъде въведена, за да палне окончателно фитила на и бездруго взривоопасната обстановка в страната. Явно самозабравянето във властта няма спирка.    

   

Терористи отвлякоха мирни сирийци

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 65

Раниха жена при обстрел в Донбас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 65

Заловиха главатар на ИД

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 65

Кратки новини

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 65

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 79

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 47

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ