20 Октомври 2021сряда14:23 ч.

Лидерът Алексей Нечаев на предизборна среща

"Новите хора" на Русия искат промяна отдолу

/ брой: 185

visibility 41

В. Индипендънт

 

 

 

 

Сега в Русия постепенно набира сила нова формация - партията "Новите хора". (Тя прескочи 5-процентната бариера на парламентарните избори този месец и има 13 депутати в Държавната дума - бел. ред.)

Основателят и движещата сила на партията е Алексей Нечаев, който спечели капитала си от директен маркетинг. Партията "Новите хора" е създадена от Нечаев с подкрепата на приятели, бизнес партньори и някои регионални бизнесмени. Много е далеч от света на олигарсите на Путин и бившите служители на сигурността на КГБ с техните частни самолети и имения, които са се вмъкнали на ключови позиции в постсъветските руски предприятия.

В интервю 54-годишният Нечаев обясни, че политическата промяна според него трябва да идва отдолу, а не от паралелните вселени на московските елити, групирани около Путин и либералната интелигенция, която разчита на улични протести и онлайн вербуването, за да събуди и засили опозицията за сваляне на президента.

"Нито една от групите не представлява обикновени хора, които просто искат да прекратят корупцията и фалшивите обещания. Когато Медведев беше президент през 2008 г., той обеща модернизация. Но нищо не се случи. Руснаците се фокусираха върху мащабни драматични събития като кризата в Крим или Световното първенство по футбол през 2018 г. Но в Русия все още не се работи в полза на обикновените граждани и ние ще се съсредоточим върху тези въпроси", обещава Нечаев.

Според Нечаев той самият е основният източник на финансиране на кампанията, въпреки че някои кандидати също споделят финансовото бреме. Той твърди, че е вдъхновен от чешката партия АНО ("Действие на недоволните граждани"), която е основана през 2011 г. от милиардера Андрей Бабиш и сега е част от правителството на страната в коалиция с чешките социалдемократи.

Бабиш и АНО са твърдо вдясно, но Нечаев посочва като модел испанската партия "Подемос", която е създадена през 2014 г. на вълната от протести на леви активисти и която сега е част от коалиционното правителство заедно с Испанската социалдемократическа работническа партия (ИСРП). В повечето европейски страни коалицията и споделянето на властта са норма в XXI век, което е точно това, което новата руска партия би искала да постигне.

В програмата си партията призовава за мерки като удвояване на заплатите на обикновените полицейски служители и подобряване на тяхното социално осигуряване за борба с широко разпространената корупция, както и въвеждане на изборни длъжности на ръководители на градски и регионални отдели на вътрешните работи, подобно на САЩ. Освен това партията предлага да запази ниски данъци за самонаетите, особено за тези на възраст над 65 години.

Партията "Новите хора" заявява, че отхвърля универсалната вътрешна политика, която е една за цяла Русия, и иска да разработи регионални и местни закони на децентрализирана основа с кръгли маси за разработване на предложения.

Като малко известна, но очевидно много популярна мярка, партията иска да забрани специалния режим на движение на автомобилите на регионалните лидери. Партията заема твърда центристка позиция и иска да привлече вниманието на т.нар. "нови хора" - представители на малкия и среден бизнес, учители, таксиметрови шофьори, дизайнери от креативната индустрия, блогъри, ИТ-специалисти и студенти.


ДУМА публикува материала със съкращения.


 

 

 

Повишават пътните такси за камионите

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 201

Бизнес и синдикати на общ протест срещу скъпия ток

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 201

Правителството ще тегли още 500 млн. заем

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 201

Макрон иска шест нови ядрени централи

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 201

Опозицията в РСМ води на местния вот

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 201

Полша клекна пред Брюксел

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 201

Протести в Ливан срещу действията на "Хизбула"

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 201

Лечение

автор:Павлета Давидова

visibility 286

/ брой: 201

История от камъчета

автор:Велиана Христова

visibility 286

/ брой: 201

Човек, пълен с добрини

автор:Димитър Копривленски

visibility 291

/ брой: 201

Радев е гарант за промяната

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ