25 Септември 2020петък01:08 ч.

Нощ без шампиони

/ брой: 14

автор:Владимир Николов

visibility 674

Колкото повече пропада българският спорт, толкова повече церемонии организира властта, за да отбележи възхода на този социален феномен. Без да омаловажавам резултатите на спортистите и треньорите им, крупните успехи на предшествениците им в миналото рязко контрастират с тенденцията към постоянен регрес на достиженията. Да припомним представянето на състезателите ни на олимпиади, където след титлата на Румяна Нейкова от Пекин 2008 нямаме други шампиони. След Игрите в Китай начело на спорта ни бе издигнат треньорът и съпруг на шампионката - доц. Свилен Нейков. В резултат - загубихме доказан специалист, а спортът продължи да се спуска шеметно надолу. Сменилият го в следващите кабинети "Борисов" бивш лекоатлет Красен Кралев, май ще бъде запомнен повече с появите си по спортни събития, отколкото с успехи в тях. 

Варненецът дори не знае колко малко отличия имахме в олимпийски дисциплини през изминалата 2019 г. Нито колко квоти имат спортистите ни за Токио 2020. Докато по телевизиите ни облъчват с реклама за тотализатора и с това колко много олимпийски квоти "имаме". Имаме, ама на куково лято! Отсега можем да се обзаложим, че в Япония ще изпратим най-малката олимпийска делегация от 60 години. А по-малкото олимпийци гарантират и по-малко отличия. Не успяхме да класираме отбор в колективните спортове и дано "куфари" не надуят бройката на делегатите ни. Конкуренцията е все по-неистова. Повечето олимпийски квалификации предстоят, а МОК ограничава масовостта на Игрите с жестоки пресявки. Но е вярно, че дори БОК не отчита колко са бъдещите ни олимпийци. Може би от срам!? 

Та така и с "Нощта на шампионите", в която шампионите бяха твърде малко. И добре, че бяха награждавани и легенди в българския спорт, та поне малко церемонията да заслужи името си.

Ден 78: Яйца и домати за централата на ДПС

автор:Дума

visibility 56

МВР обяви пред депутатите, че протестиращите си търсели боя

автор:Дума

visibility 151

България отново се забърка в международен скандал

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 182

Борисов призна, че експертен кабинет му е най-изгоден

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 182

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 182

Хайки в Германия срещу злоупотребите в кланиците

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 182

Разнобой в ЕС за мигрантите и екологията

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 182

Брюксел не признава Лукашенко за президент

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 182

Байдън-син замесен в съмнителни сделки

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 325

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ