28 Май 2023неделя12:28 ч.

ВРЕМЕТО:

В петък, още от сутринта, отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има и градушки. Вятърът ще бъде слаб, но по време на гръмотевичните бури ще се усилва. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°. В петък, още от сутринта, отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има и градушки. Вятърът ще бъде слаб, но по време на гръмотевичните бури ще се усилва. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°.

Номер Едно

/ брой: 63

автор:Боян Бойчев

visibility 3

Боян БОЙЧЕВ


На прага на поредните избори сме. Затънали в безпътица. Изправени пред бесния натиск на дясното, което, щедро подкрепяно от Запада, успя през годините на така наречения преход да промие мозъците на не едно поколение.

Преди време, когато се случваха промените, дядо ми, достоен и безкрайно честен човек, казваше: "Ех, деца, не знаете какво зло е капитализмът." Е, за съжаление, вече знаем. И засега няма възможност за голяма промяна, богатите няма току-така да изпуснат властта си. Но на фона на безжалостната експлоатация, на чудовищното разделение, БСП е партията, която се бори за социални придобивки, постига ги и ги отстоява. БСП се бори за по-високи доходи на обикновените хора на фона на галопиращата инфлация и спекулата с цените. Бори се за помощи за младите семейства, за увеличение на пенсиите, за повече средства за образование и култура. Бори се да бъде спряна търговията със здравето на хората.

БСП е националната партия. Която защитава националните интереси. Дори когато тези интереси не съвпадат с интересите на други големи държави и европейски структури.

БСП защитава традиционното семейство и отстоява традиционните български морални ценности от пълзящата отрова на джендърството, която трови човечеството и заплашва да го убие. Колкото и да съм толерантен, няма как да не се съпротивлявам срещу извращенията, които "демократичният Запад" налага съвсем недемократично. Има два пола - мъжки и женски, и човек се ражда с тях. Има семейство, при което мъж и жена се събират заедно и най-ценното, което създават, е дете. Всичко останало е зловещ експеримент, целящ да доведе обществото до морален разпад, а оттам и до по-лесен контрол.

БСП е на страната на историята. Тя защитава паметта, а без памет хората са обречени. Тя се изправя срещу възраждащата се в Европа и по света вълна на фашизма, срещу рушенето на паметниците, срещу омразата и забравата. Защото в кръвта на БСП говори кръвта на хилядите антифашисти и комунисти, дали живота си безкористно в името на един светъл идеал.

БСП е партията на мира. Алтернативата на коалицията на войната, която завзема заплашително позиции у нас. Алтернатива на обезумелите и освирепели в своята русофобия партии, не само в България, но и в цяла Европа, които подкрепят Украйна в една война, на практика подготвена и започната от "колективния Запад" в името на американските интереси. Затова ли лидерите на тези партии почти всеки ден са на консултации в американското посолство? Такава политика води човечеството към гибел.

Да, БСП не е удобната партия. Тя е социалистическата партия. И въпреки теченията в нея, въпреки сблъсъка на мнения, никога не се е отказвала от социализма като бъдеща перспектива пред обществото. Затова са и опитите тя да бъде смачкана, унищожена. Тя успя да съхрани своята идентичност и живата връзка с корените си. Няма друга такава в Европа. По-големите европейски партии са социалдемократически, което означава съглашателство с капитала. 

Сигурно има още много причини да избера БСП и да гласувам с номер 1. Но най-важната причина е Една - това е моята партия. 

КЕВР започва проверка в столичното парно

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 99

Цената на газа в Европа вече е под 27 евро

автор:Дума

visibility 709

/ брой: 99

Христо Кърпачев - 80 години безсмъртие

автор:Дума

visibility 958

/ брой: 99

Чиновник, гражданин, чиновник, чиновник...

автор:Юлия Кулинска

visibility 755

/ брой: 98

Срам от БНТ

автор:Дума

visibility 1112

/ брой: 98

Ротацията е проста работа...

автор:Дума

visibility 1122

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ