02 Октомври 2022неделя22:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°. Днес ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.

Позиция

Нито капчица вяра, нито грам търпение!

Стига вече с това: "Трай, коньо, за зелена трева!"

/ брой: 193

автор:Петра Ташева

visibility 2913

Повече не може да се търпи това отношение към народа ни! Свършиха се и вярата, и надеждата, и  най-вече търпението на хората. Прекалиха управниците с всичко! А когато и "хлябът наш насущний" е с по-висока цена, тогава вече властта сериозно трябва  да се замисли какво прави. Цените на ток, вода, парно, на всички стоки и услуги отново са в луди подскоци, а управниците ни пеят песни за идващо благоденствие с увеличаване на заплатите. Особена "щастливи" трябва да бъдат възрастните, пенсионерите, защото ДОГОДИНА ги чака увеличаването на пенсиите им с 5,7%. Социалният министър Бисер Петков кротко и мило обещава, че "средната пенсия най-после у нас ще стане 200 евро"! То това си е чист геноцид! Докога пенсионерите у нас ще бъдат все на последно място за компенсации! Докога те ще "финансират" успехите на управниците?
Светът се чуди как оцеляваме ние, нещастните българи, с тия доходи! Ами ясно е, че не оцеляваме - мизерстваме, боледуваме и се топим. Може би точно това е целта! За какво са тия пенсионери! А какъв живот живеят у нас възрастните, се вижда още от външния вид на стотиците хора, показвани в телевизионните репортажи - тъжни, измъчени физиономии, беззъби уста, преждевременно състарени лица, без усмивки, без надежди! Погрозняха хубавите българи от "благоденствието", което им наложиха сегашните управници!

На обещания на управляващите за "идващо светло бъдеще" сме се наситили. Те приличат на древната приказка: "Я камилата, я камиларя". Никой не вярва на такива празни обещания! Дори и децата разбират, че това са залъгалки на управниците, с които те спасяват само себе си, но не мислят за хората. До обещаваното минимално увеличение скъпият живот, високите цените, ще са изяли всичките запаси и придобивки и това всъщност ще си е НАМАЛЕНИЕ НА ДОХОДИТЕ!
Не, повече не може така! Изчерпа се търпението на народа! Стига вече с това: "Трай, коньо, за зелена трева!" Ще повярваме на такива управници, които предварително компенсират доходите с толкова, с колкото е увеличаването на цените. Ще повярваме тогава, когато властниците ни споделят участта на хората и намалят първо своите доходи, защо бедността и участта на народа трябва  да бъдат за всички, трябва да се споделят! Ще има средства за компенсиране на оскъпяването на живота, когато управниците намалят броя на  скъпите си служебни возила,когато редуцират до минимум огромните си служебни разходи, включително и собствената си охрана. От кого така солидно се пазят? От своите избиратели? Ще живеят като обикновените граждани - изложени на набезите на крадците, мошениците и престъпниците! Новото време роди тези заплахи за всички ни, а управниците не се справят с тях! Нали демокрацията е равноправие? Тогава ще живеем равноправно - всички изложени  на рисковете на живота! Може би само тогава управниците ни ще се сетят, че трябва да осигурят спокойствието и на гражданите.
А ако нашите властници се лекуват като обикновени пациенти, може и да направят медицинските услуги по-добри, по-достъпни и по-качествени. Защото те не знаят колко време се чака за прием при джипи, което има хиляди пациенти. И как лекарят си губи времето, за да вкарва в компютъра огромна информация от данни и често не му остава време да сложи дори една слушалка на болния. Но има и по-лошо, и още по-лошо, и най-лошо, когато въобще няма лекар или хора мрат заради безхаберие и липса уж на пари! Знаят ли нашите управници колко селища в страната ни са без лекар, без зъболекар, без аптека? Във времето на компютъра и това не се знае от Министерството на здравеопазването! Всяка година нашите университети "произвеждат" стотици, хиляди лекари, но не за нас, а за света! У нас болните  се увеличават, а смъртта дебне българите отвсякъде!
И в образованието е така - произвеждат се педагогически специалисти, но те не работят като учители, защото не е престижно, не е добре платено. И отново  липсват учители  - с хиляди! Моя близка тази година учи първокласници, но няма възпитателка, която да поеме учениците й след обяд и тя се нагърбва да работи и като възпитателка. Докога ще издържи да работи за двама? Пак ще се разчита на пенсионерите. А може би управниците ни ще внасят и учители? Както се внася всичко у нас - храни, плодове, зеленчуци... Когато и учители почнем да внасяме, тогава ние българи ли ще останем? 
Кого да питаме, като управниците не ни слушат, не ни разбират?! Те предпочитат да обикалят усмихнати света и да разказват за "българското чудо", да се хвалят, да приемат потупвания по раменете си за успехите си като властници! А жестоката истина е, че ние, обикновените граждани, издържаме многобройните си и некадърни управници и все "болните носят здравите"!
Със своята "Визия за България" БСП дава сигнали, че българите можем да дочакаме промени за добро в своето житие-битие, но усилия за това са нужни и от наша страна. Заради собствената ни вяра.

Иван Иванов: Необходимо е модернизиране на икономиката

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 190

Банките вдигат лихвите от октомври

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 190

ЕБВР повиши прогнозата за българската икономика

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 190

Арменският поп

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 190

Безплатно ли?

автор:Деси Велева

visibility 397

/ брой: 190

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ