02 Юли 2020четвъртък22:43 ч.

Николай Цонков: Армията марширува на едно място

/ брой: 100

автор:Юлия Кулинска

visibility 374

През последните години се вижда, че Българската армия марширува на едно място и състоянието й очевидно не се подобрява, заяви депутатът от "БСП за България" Николай Цонков по време на дебатите в НС по годишния доклад за състоянието на въоръжените сили за 2019 г. Документът бе приет с 93 гласа "за", 0 "против" и 30 въздържали се. "БСП иска армията да е модерна, оборудвана и да е в пълен личен състав, но картината е съвсем различна. Хвалите се, а ръстът в инвестициите за армията е едва 0,11%", обърна се Цонков към управляващите.

Кампанията "Бъди войник" спомогна единствено да се запази некомплектът, отбеляза ген. Кольо Милев от БСП. "В доклада се отделя голямо внимание на модернизацията и закупуването на прословутите 8 самолета Ф-16, за които се наложи НС да увеличи двойно отпуснатите средства. Достигна се 3,14% от БВП за отбрана. Това е прецедент и не е оправдание, че се допусна забавяне на модернизацията на Сухопътните войски и Военноморските сили. Защо същото не се направи и за тях?", попита генералът.

 Още от първия ден на това НС поставихме въпроса за необходимостта от стратегически преглед на отбраната, а управляващото мнозинство рязко се противопоставяше, припомни Таско Ерменков. Според него докладът е моментна снимка, която е без отношение към другите елементи от мозайката, защото не се знае каква точно картина искаме. 

"Негативизмът не влияе добре нито на мотивацията, нито на бойния дух. Когато слушаме странни изказвания от най-различни посоки, че нямаме армия, че армията ни е разбита, това не ни помага. Надявам се, че с положителните послания, с бюджета, който заслужават Въоръжените сили и Българската армия, ще можем да градим добра армия", оплака се ген. Константин Попов от ГЕРБ.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 125

Франция напуска операция на НАТО

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 125

Помпео настоява за взаимодействие с Русия

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 125

77% от руснаците подкрепиха Путин

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 107

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 85

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 783

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ