25 Юли 2021неделя00:38 ч.

Ние ще платим

/ брой: 104

автор:Светлана Велева

visibility 1945

Кой и защо спря търга за лотовете на магистрала "Хемус". На този въпрос все още няма адекватен отговор. Причината - различните обяснения, които дават управляващите, често противоречащи сами на себе си. Последната версия от вчера гласи, че търгът не бил спрян поради липса на пари, а по нареждане на ЕК. Това даде основание на една от фирмите кандидатки за изграждане на лота - турската компания, да заведе съдебен иск. И с основание - не може днес едно, утре второ.
И трите компании подадоха жалба за това неясно спиране, но КЗК я отхвърли като неоснователна. И докато двете български компании подвиха опашка и се отказаха от по-нататъшни претенции, турската е решила да си търси правата. Казусът е като КТБ заплетен. Всички знаят, но всеки се оправдава с негова си версия. Търгът първо беше спрян от премиера заради съмнения по процедурата и връзка на фирмите със "съмнителни лица". Странно, защото те бяха избрани още миналата година, при това при почти двойно по-скъпа оферта от конкурента, но тогава никой не постави под съмнение нито процедурата, нито въпросните бизнесмени. Изведнъж те станаха съмнителни и търгът беше спрян. Дни по-късно се оказа, че нямало пари. Регионалният министър обаче изока, че пари има, но ще се проведе нов търг, при по-ясни правила. После пък се оказа, че всичко било наред с процедурите, но чакат новия закон за обществени поръчки. Сега пък, оказва се, нашите управници искали да изхитреят с парите, ЕК ги хванала по бели гащи и наредила спирането. Понеже няма бюджетни пари за "Хемус", смятали да вземат европарите за "Струма", а нея после да я мислят. Ще пуснат 4-5 версии и накрая пак ще приберат от нас пари - я с по-висока винетка, я с нови такси.
 

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 331

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 140

Новата COVID вълна вече е тук

автор:Дума

visibility 280

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 295

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1493

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 663

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 444

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 431

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ