23 Септември 2021четвъртък13:06 ч.

Ние от помощното или Бавноразвиващи се европейци

/ брой: 209

автор:Дума

visibility 1499

Тия дни се замислих за проблемите на Европейския съюз. Един от основните проблеми на Европейския съюз е, че няма правилен подход спрямо нашата държава. Методиката му е сбъркана. Сега ще обясня какво имам предвид.
По не знам какви причини и обстоятелства, но като малък ме записаха в помощно училище. По-рано се е наричало училище за бавноразвиващи се, но понеже тая формулировка била обидна, по мое време на училището му викаха помощно. Та каква методика прилагаха спрямо нас - питомците, учителите в това помощно училище? Много правилна методика! Цяла седмица, всеки ден, от сутрин до вечер ни пишеха на дъската с тебешир буквата "а". И ни питаха:
- Коя е тая буквичка, деца?
От третия ден нататък ние отговаряхме хорово и правилно:
- Тая буквичка е "а"!
Следващата седмица пишеха на дъската буквата "б". И пак ни питаха:
- Коя е тая буква бе, идиоти?
До третия, най-много до третия ден ние отговаряхме хорово и правилно:
- Тая буква не е "а"!
А след третия ден отговаряхме още по-хорово и още по-правилно:
- Тая буква е "б"!
И така за има-няма една година научихме азбуката. Благодарение на тая правилна методика аз лично каквото съм запомнил, съм го запомнил за цял живот, получих солидно образование и съм готов даже финансов министър да стана, нищо че приличам на олигофрен. Но да се върнем на проблема на Европейския съюз. Неговата грешка е, че ни затрупва, направо ни зарива с прекалено много информация, прекалено много забрани, прекалено много неща иска да знаем. Например - не бива да се краде от еврофондовете, чиновниците не трябва да взимат подкупи, полицията да не сътрудничи на мафията, съдиите да бъдат обективни и безкомпромисни, министрите да не се корумпират...
Еее, ама чакайте бе, хора! Толкова много неща наведнъж! На нас харддискът ни е мъничък, не можем да поемем такъв куп информация от раз! Карайте поред и постепенно! Една година - един урок! Първата година - не кради! Втората година - не лъжи! Третата - вкарвай бандитите в затвора! Четвъртата, петата, шестата... И ще видите, че за десетина години ще станем истински отличници! Досущ възпитаници на помощно училище!
 

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ